Aase Nyegaard opfordrer lokale virksomheder til at hjælpe studerende med at få et job

10. december 2019 Erhverv

Dette års nyankomne studerende på SDU mangler arbejde, så de kan blive SU-berettigede.

For at få adgang til SU er de derfor afhængige af at have minimum 10 timers arbejde i Danmark.

Nogle af dem har endnu ikke har fået arbejde i dette semester, deres opsparingen rækker ikke længere end til udgangen af december/januar, så de har brug for jeres hjælp nu.

“Det er vigtigt, at vi i Sønderborg gør alt, hvad vi kan for at skaffe arbejde, praktik og studiejobs til vore studerende – det er også det, der gør det attraktivt at studere i Sønderborg”, siger byrådsmedlem Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere af de studerende kommer fra trange kår i hjemlandet og er her med hjælp fra familie, landsby og venner, men det er ikke nok for at klare sig igennem studiet.

Der undervises udenlandske studerende fra hele verden på SDU. Det er kloge, unge mennesker, der håber at få en bedre fremtid gennem uddannelse i Danmark.

Bedre levevilkår er lig med mindre had, færre konflikter og større overskud til at gøre verden et bedre sted for os alle .
Det er unge med stor styrke og mentalt overskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan du hjælpe en eller flere af de studerende, så kan du kontakte danskunderviser Annette Sommer på mail: aestas0612@gmail.com

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...