SDU: Kom gratis med til klimakonference på Alsion

11. august 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg arrangerer for anden gang klimakonferencen 100 % Climate Neutrality sammen med lokale aktører som Project Zero, Vækstrådet og Europa Universität Flensburg. Konferencen vil sætte fokus på mulige tiltag og løsninger i forbindelse med verdens klimaudfordringer. Private firmaer kan efter først til mølle-princippet få en gratis billet.

De store lande diskuterede under bål og brand verdens fremtid under G20 i Hamborg i sidste måned. Mens Donald Trump brillerede ved sit fravær, nåede resten af verdens store ledere til enighed om en erklæring, som fokuserede på fordelene ved globalisering og at sikre et bæredygtige eksistensgrundlag, samt at de enkelte lande hver især skulle påtage sig et ansvar i en tid, hvor verdens klimaudfordringer trænger sig på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er ikke nok med hensigtserklæringer på nationalt niveau. Klimaudfordringerne forsvinder ikke, hvis vi lukker øjnene, så også på regionalt og kommunalt niveau er det derfor vigtigt, at der bliver søsat initiativer.

I den dansk-tyske grænseregion bliver klimaudfordringerne taget seriøst, hvilket illustreres af, at regionale aktører for anden gang arrangerer en international konference med overskriften ’100 % Climate Neutrality’. Konferencen finder sted fra 4.-5. oktober på Alsion i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal finde de bedste løsninger

Konferencen vil fokusere på den nyeste viden og praksis og hvordan kommuner, byer og virksomheder selv tager ansvar for omstilling.

Konferencen handler om Smart Cities, hvilket dækker over byer, som er intelligente og bæredygtige til stor gavn for borgerne. Kort fortalt, er der tale om et netværk af byer, som alle har fokus på at reducere energiforbrug, øge produktionen af vedvarende energi, og være smarte omkring det. Energieffektivitet i forbindelse med transport og elektronik er også et emne, der vil blive behandlet, akkurat ligesom intelligent styring af energi. Ved side-events vil virksomheder få mulighed for at blive matchet med forskere, specialister og andre virksomheder inden for særlige problemstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“100 % Climate Neutrality” byder på et væld af højt kompetente talere i form af blandt andre Per Christensen, der som forbundsformand for 3F igennem en lang årrække har arbejdet med, hvordan klimaudfordringen kan generere grønne job. Også direktør for CLEAN Cluster Denmark, Carsten Orth Gaarn-Larsen, vil indtage talerstolen.

“Det er vigtigt at få både borgere og firmaer til at støtte op om konferencen. Vi håber på at op mod 200 vil tilmelde sig”, siger Katharina Rubahn fra Mads Clausen Instituttet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og for at lægge vægt bag sine ord, tilbyder hun, at de næste 10 firmaer som tilmelder sig konferencen kan deltage kvit og frit og dermed slippe for det normale gebyr på 125 euro. Hvis man som firma ønsker at benytte sig af dette tilbud, så kan man rette henvendelse til Katharina Rubahn på [email protected].

Opdatér din viden

“100 % Climate Neutrality” giver deltagerne en enestående mulighed for at opdatere sin viden og holde sig ajour med den seneste udvikling inden for klimavenlige og energireducerende teknologier. Konferencen giver også deltagerne mulighed for at skabe eller udbygge et værdifuldt netværk, da branchefolk fra regionen, samt eksperter inden for emneområdet vil dele deres erfaringer med dem som møder op. Det er håbet, at deltagerne og oplægsholderne ved fælles kraft kan nå frem til nye løsninger og regionale tiltag i forhold til de klimaudfordringer, vi står over for.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Konferencen skaber ikke blot overblik over, hvilke teknologier, der er blevet tilgængelige på området, hvilket for Carsten Orth Gaarn-Larsen fra CLEAN Cluster er garant for, men også vigtig viden om beskæftigelsespolitik i forbindelse med grøn omstilling. Per Christensen er udover at være forbundsformand for 3F også en del af tænketanken Grøn Omstilling”, siger Peter Rathje fra ProjectZero.

Grøn er det nye sort

Også Peter Rathje opfordrer folk og virksomheder til at slutte op om konferencen.

“For 10 år siden var klimaudfordringerne noget som optog forskere og andre, der beskæftigede sig med det professionelt. I dag er det noget som optager borgere i alle aldre”, siger Peter Rathje og henviser til, at nogle af hovedemnerne på den netop overståede spejderlejr var lige præcist bæredygtighed og energi.

Specialister fra begge sider af den dansk-tyske grænse vil også sætte fokus på den økonomiske gevinst som virksomheder kan hente på grøn omstilling. Yderligere information om konferencen kan læses på climateneutral.eu.

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...