SDU: Unge går efter de naturvidenskabelige studier

10. juli 2014 Uncategorized

En stor del af de unge, som først sendte deres ansøgning i de sidste døgn op til ansøgningsfristen den 5. juli, har søgt ind på en naturvidenskabelig uddannelse.

Det viser den færdige opgørelse over, hvor mange der har søgt ind på en bacheloruddannelse på Syddansk Universitet.alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de sidste ansøgere er der eksempelvis mange, som ønsker at læse datalogi, biologi, biokemi, fysik og kemi, og i alt er der otte procent flere, som i år har et naturvidenskabeligt fag som 1. prioritet på Syddansk Universitet, skriver Flensborg Avis.

– De naturvidenskabelige uddannelser har fået et løft. Og holder vi det sammen med, at vores tekniske uddannelser er steget med 12 procent, er vi gået frem på de områder, som fra politisk side har stor bevågenhed, siger studiechef Morten Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han noterer sig samtidig, at efterspørgslen på de erhvervsøkonomiske uddannelser også stiger, og at Syddansk Universitet i alt har haft en fremgang i 1. prioritetsansøgninger på syv procent.

I alt er der således 6118 ansøgninger med SDU som det foretrukne universitet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...