SDU vil have ansøgere ind til samtale

28. marts 2014 Uncategorized

Vil man læse til bachelor på Syddansk Universitet, SDU, er det ikke kun karaktererne, der tæller. Her er målet, at hver fjerde på en bacheloruddannelse i 2017 er optaget på baggrund af samtaler eller diverse former for test. Det nye tiltag betyder, at SDU gør op med traditionen om, at det udelukkende skal være ansøgerens karaktergennemsnit, der afgør, om vedkommende skal optages.

– Vi vil gerne se på det hele menneske. Og ud over karaktererne kan ansøgeren have nogle personlige kompetencer og interesser, som er relevante i forhold til et bestemt fag, siger Henrik Dam, der er rektor ved Syddansk Universitet.alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

Universitetet har allerede gode erfaringer med optagelsessamtaler ud fra de såkaldte kvote 2-ansøgninger, skriver Ritzau.

Nu har ordningen bredt sig til 33 uddannelser på Syddansk Universitet og dækker fra idræt, medicin, psykologi til jura, statskundskab og HA-uddannelserne.

Henrik Dam understreger, at universitetet nu skal have en godkendelse af planerne hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, inden man kan komme i gang.

Formanden for Syddanske Studerende på Syddansk Universitet, Andreas Munk Jensen, siger i en pressemeddelelse fra universitetet, at mange unge med store potentialer hidtil er blevet afvist med beskeden om, at de skulle have taget deres gymnasietid mere alvorlig.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der vil blive optaget flere »særlige sjæle«, som tidligere blev sorteret fra, fordi de måske havde haft et lidt flyvsk ungdomssind, siger Andreas Munk Jensen.

– Og universitetet vil få studerende, som har gjort sig alvorlige overvejelser om deres studium, og som kommer med stor motivation, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...