Se hvem der vandt billetter til Schleswig-Holstein Musik Festival

15. juli 2021 Kultur

Herdis Andreasen og Erling Meier skal til koncert i Koncertsalen fredag aften, hvor Schleswig-Holstein Musik Festival endnu en gang indtager Koncertsalen Alsion med sit festivalorkester, Schleswig-Holstein Festival Orchestra, som er sammensat af blomsten fra verdens musikkonservatorier.

De to har nemlig vundet hver to billetter i en konkurrence på SønderborgNYT, hvor de svarede rigtigt på spørgsmålet om, hvornår Schleswig-Holstein Musik Festival blev grundlagt. Det rigtige svar er 1986.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag aften gælder først Franz Schuberts 5. symfoni i B-dur efterfulgt af Mozart 40. symfoni i g-mol. Orkestret ledes af Ton Koopman.

Aftenens anden halvdel gælder en sand mester på trompet i form af den russiske trompetist, Sergei Nakariakov. Han har også tilnavnet ”Trompetens Paganini”.

Sergei Nakariakov og festivalorkestret fremfører Johann Nepomuk Hummel trompetkoncert i Es-dur. Det er et kompliceret værk, der stiller store krav til solisten. Billetvinderne kan med andre ord se frem til en imponerende oplevelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Schleswig-Holstein Musik Festival er en af verdens største festivaller og spiller hver sommer et væld af forskellige koncerter fra Hamborg til Sønderjylland med nogle af de største musiknavne. Sønderborg Kommune har i mange år været fast samarbejdspartner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...