Se hvordan Genforeningen fejres i Sønderborg

13. juni 2021 Genforeningen 2020

Det er vigtigt, vi bliver ved med at fejre Genforeningen. Det skylder vi dem, som kæmpede for, der kom en folkeafstemning, som banede vejen for grænsedragningen”, sagde borgmester Erik Lauritzen lørdag – og i dag søndag fejrer vi -lidt forsinket – 100-året for Genforeningen.

Markeringen i Sønderborg tager sin begyndelse i Kongeskansen på Dybbøl Banke. Her deltager Dronningen i en ceremoni, hvor Slesvigske Musikkorps spiller danske sange i en kulisse af faner og flag, ligesom der er opvisning med gymnaster på DGI’s repræsentationshold, og leder af Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, fortæller om begivenhederne i 1864 og 1920.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ceremonien i Kongeskansen er forbeholdt inviterede gæster og der er allerede udsolgt til det efterfølgende show i Koncertsalen Alsion. Men der er rig mulighed for alle til at feste med alligevel.

DR er med hele vejen og desuden livestreames begivenhederne til Mølleparken, hvor de, der har sikret sig en billet, lukkes ind.

SønderborgNYT sender tv fra Kongeskibet Dannebrogs ankomst til Sønderborg. vi besøger Mølleparken og så er vi også klar ved Kongeskibet, når de inviterede gæster ankommer og skal ombord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også på DR og i Mølleparken hovedprogrammet fra Alsion sendes direkte på storskærm. Oplev værterne Tine Götzsche og Sigurd Barrett, Sønderjysk Pigekor, Jakob Dinesen, Musikere fra folkBALTICA Ensemblet, Flemming Møldrup og Tom Buk Swienty, dansere fra Sønderjyllands Danseakademi.

Klokken 20 giver Jacob Dinesen koncert i Alsion – og den livestreames også til Mølleparken – men sendes ikke på tv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...