Se hvordan Genforeningen fejres i Sønderborg

13. juni 2021 Genforeningen 2020

Det er vigtigt, vi bliver ved med at fejre Genforeningen. Det skylder vi dem, som kæmpede for, der kom en folkeafstemning, som banede vejen for grænsedragningen”, sagde borgmester Erik Lauritzen lørdag – og i dag søndag fejrer vi -lidt forsinket – 100-året for Genforeningen.

Markeringen i Sønderborg tager sin begyndelse i Kongeskansen på Dybbøl Banke. Her deltager Dronningen i en ceremoni, hvor Slesvigske Musikkorps spiller danske sange i en kulisse af faner og flag, ligesom der er opvisning med gymnaster på DGI’s repræsentationshold, og leder af Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, fortæller om begivenhederne i 1864 og 1920.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ceremonien i Kongeskansen er forbeholdt inviterede gæster og der er allerede udsolgt til det efterfølgende show i Koncertsalen Alsion. Men der er rig mulighed for alle til at feste med alligevel.

DR er med hele vejen og desuden livestreames begivenhederne til Mølleparken, hvor de, der har sikret sig en billet, lukkes ind.

SønderborgNYT sender tv fra Kongeskibet Dannebrogs ankomst til Sønderborg. vi besøger Mølleparken og så er vi også klar ved Kongeskibet, når de inviterede gæster ankommer og skal ombord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også på DR og i Mølleparken hovedprogrammet fra Alsion sendes direkte på storskærm. Oplev værterne Tine Götzsche og Sigurd Barrett, Sønderjysk Pigekor, Jakob Dinesen, Musikere fra folkBALTICA Ensemblet, Flemming Møldrup og Tom Buk Swienty, dansere fra Sønderjyllands Danseakademi.

Klokken 20 giver Jacob Dinesen koncert i Alsion – og den livestreames også til Mølleparken – men sendes ikke på tv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...