Se virkeligheden på Cathrinesminde Teglværk som den var en gang for længe siden

28. oktober 2019 Kultur

På en hyggelig men blæsende og kold søndag i en lade på Sydals, kreeres uhyggelige rekvisitter.

På bordet ligger afrevne arme og ben, der bliver lavet brandsår og andre uhyggelig ting. Aktører og genstande sættes ind i system. Alt skal bruges til Broager Kulturs næste spændende arrangement den 2. november: Mørkets Gerninger – Mareridt på teglværket.

Uhyggelig opdagelsestur

“Broager Kultur har lejet sig ind på Cathrinesminde Teglværk, fordi det er de perfekte rammer til noget rigtig uhyggeligt”, siger formand Mette Labori.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På teglværket vil vi lave en opdagelsestur, hvor lyd- og lys effekter, skuespillere og statister vil skabe illusionen om den rå og barske virkelighed på teglværket i 1919. Grupper på seks personer vil blive ført igennem teglværket, for at opnå den helt rigtige stemning”, siger formanden.

Ideen var egentlig kun at lave en rigtig uhyggelig aften for de modige, men Broager Kultur tænkte også, at der skulle være en tur for børnene. Børneturen bliver for 8-12 årige, og her vil der ikke være så mange statister og turen foregår sammen med en voksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi glæder os utrolig meget til at det skal løbe af stablen. Vi har knoklet i mange måneder, og nu er vi snart ved vejs ende. Det bliver så spændende”, siger Mette Labori.

Trolde og kvaksalvere

I laden bliver der snakket om ligfarve, blod, trolde og kvaksalvere. Selvom emnet er uhyggeligt er stemningen høj og der bliver hyggesnakket og grinet rigtig meget.

Hvilken kaliber forsøges afklaret af to frivillige, der er med ved Hjemmeværnets sminkeafdeling, hvor de sminker til forskellige katastrofe situationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frivilligheden længe leve

“Vi er så taknemmelige for al den hjælp vi har fået af frivillige fra nær og fjern. Det lille Teater i Gråsten har hjulpet os rigtig meget, dygtige sminkefolk med stor erfaring, og generelt bare søde mennesker der kan lidt forskelligt. Det er fantastisk at se, at også folk uden for Broager har meldt sig ind i arbejdsgruppen. Tænk vi kan trække folk fra det meste af Als og Gråsten og omegn.Vi er simpelthen så glade og stolte”, siger formand Mette Labori.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal du ha’ den oplevelse med, så skal du tilmelde dig HER på LINKET

hvor du også vælger klokkeslet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...