Sexolog Pia Lena og Tina Bojsen fra FOF sætter sex på skemaet

18. marts 2019 Samfund

Pia Lena er sexologisk rådgiver oghar en baggrund som sygeplejerske og har netop startet en kursusrække op i samarbejde med FOF Sønderborg.

Kurserne henvender sig til alle mennesker der oplever knas i sex-/og –samlivet.

”Har man udfordringer i sexlivet, er det værd at få set på”, siger Pia Lena og fortsætter:

”Der er alt for mange, der lader stå til, når det gælder sexliv, og glemmer, hvor stor en betydning det har for om forholdet fungerer.”

Ser man på for eksempel unge mennesker, søger en stor del af dem information omkring sexlivet og de søger svar omkring deres egen seksualitet via nettet, og lander ofte på utroværdige eller ulødige sider, der giver dem en forkvaklet forestilling om, hvad der er normalt og unormalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi halter gevaldigt efter i alle aldersgrupper, hvad angår seksuel sundhed. Det lader til at der er et stort udbud af alt indenfor det alternative og spirituelle og det skal der også være plads til, men der bør også være flere tilbud når det gælder seksualiteten”, siger Tina Bojsen skoleleder hos FOF.

Sex skal på dagsordenen

Der er mange myter omkring seksualitet.

”Men vi skal turde åbne os og tale om sex med vores partner”, siger Pia Lena.

”Sex har nemlig stor betydning i forhold til livskvalitet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller videre, at det er en kendsgerning, at mange brud og skilsmisser bunder i en utilfredshed med sexlivet. Dermed ikke sagt, at sex er det altafgørende, men det betyder meget.

I følge en undersøgelse – lavet af Vidensråd for forebyggelse – omkring danskernes egen opfattelse af sexualitet og dens betydning for en god livskvalitet, fremgår det, at 9 ud af 10 danskere i alderen 15-95 år oplever seksualitet som meget vigtig.

På workshoppen: Lyst- på godt og ondt i Multikulturhuset den 9. april, ses der nærmere på, hvad lysten og mangel på lyst kan gøre ved et forhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ser nærmere på det, der kan gå galt og spænde ben for lysten og endelig ser vi på alt det positive lysten, når den er der, eller igen har fået plads, kan føre med sig”, siger Pia Lena.

“Vi skal også kigge på, hvad vi hver især som individ kan gøre for at opretholde lysten hos os selv og hos vores partner. Og endelig kigger vi på hvem der bærer ansvar for at holde lysten i live”.

Et andet arrangement forløber over 8 gange en time, hvor der arbejdes på individuelt plan for de personer, der virkelig vil genfinde lysten, som de enten har undertrykt af forskellige årsager eller gerne vil dyrke mere sex for at gøre noget godt for sig selv eller for parforholdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Walk & Talk er et par-initiativ

Omdrejningspunktet handler om  parforholddet og kommunikationen – primært kommunikationen der vedrører seksualitet i parkonstellationen, men også intimitet, nærhed og opmærksomheden på hinanden.

“Vi mødes, I får et kort oplæg, så går vi 5-6 km og vender tilbage til udgangspunktet”, siger Pia Lena.

“Vi går parvis og vi går i et tempo hvor alle, der er friske, kan følge med og hvor der er overskud til at tale sammen, lytte til hinanden og nyde frisk luft, roen og den belønning det giver, at være afskåret fra pligter, mobiltelefoner, notifikationer på diverse medier etc.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når vi bevæger os og får frisk luft, frigives endorfiner i kroppen og man kan føle sig helt høj efter en sådan aktivitet, og det er netop ét af målene ved arrangementet, som forøvrigt strækker sig over fem aftener – og man tilmelder sig HER på FOF Sønderborg

Læs mere HER på Pia Lenas Facebookside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, REGIONALT, Debat

Regionsrådsvalg: Iltsvind kræver handling fra begge sider af Lillebælt

22. oktober 2021 KV21

Regionsrådskandidat Nils Sjøberg, Radikale Venstre, skriver: Iltsvindet i den sydlige del af Lillebælt ved Als har aldrig været mere alvorlig end nu. Den 1. oktober oplyste National Center for Miljø og Energi, at iltsvindet nu, i efteråret 2021, er det største i mange år. Og det, mens temperaturerne, som ellers er en afgørende faktor i […]

Læs mere...