SF jubler: Endelig penge til de største sydjyske forureninger

6. december 2020 Politik

Nu begynder oprydningen af de store jordforureninger. SF har netop indgået en finanslovsaftale, som betyder, at der sættes i alt 630 millioner kroner af, så arbejdet kan gå i gang.

“Efter årtiers snak og uvilje til at gøre noget kan vi endelig komme i gang med at rense op efter de største forureninger. Det har kæmpe betydning for de lokalsamfund i Syd- og Sønderjylland, som er berørt af forureningen”, siger folketingspolitiker Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en kæmpesejr, at vi overhovedet kommer i gang. Og ja, det er kun en begyndelse. Forureningen efter Grindstedværket er enorm, og der arbejdes stadig på at finde de rigtige teknologiske løsninger. Men nu kommer vi i gang, og der er bare så enormt vigtigt”.

I Sydjylland betyder det, at Himmark Strand, Kærgård Klitplantage og det tidligere Grindstedværket er forureninger, som prioriteres. Arbejdet går i gang allerede i 2021, og allerede i 2023 fortsættes planlægningen af arbejdet med de øvrige forureninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De tre største sydjyske forureninger prioriteres. Vi kommer ikke i mål med alt, og forureningerne er også på forskellige stadier. Himmark Strand og Kærgård Klitplantage ligger lige for, mens der stadig er en del uafklarede spørgsmål omkring Grindsted. Her er det ikke penge, men løsninger, som er svære. Men i dag siger vi, at der SKAL ryddes op, og vi tænder et håb af lys for de mange, der bor ved alle tre forureninger”.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...