SF: Kulturministeren skal give Nordals Festival klar besked

4. marts 2021 Kultur

Nordals Festival og de andre sydjyske festivaler skal have klarhed. SF har derfor indkaldt til samråd torsdag for at få kulturministeren til at garantere kompensation til de danske festivaler, hvis de ikke kan holdes helt eller delvist den kommende sommer. Det skal give blandt andet Nordals Festival, Jelling, Tønder og Kløften arbejdsro at planlægge sommerens festivaler.

“Man kan jo ikke stable en festival på benene på to måneder, den er allerede startet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der er jo betydelig usikkerhed, sådan som coronasitautionen er lige nu. Vi skal give festivalerne den tryghed, som kan give dem arbejdsro til at planlægge festivalerne til sommer uden at frygte for at de må dreje nøglen permanent om, hvis festivalerne bliver aflyst til sommer”, siger Karina Lorentzen, folketingsmedlem for SF, i en pressemeddelelse.

Modsat virksomheder, så har festivalerne ikke gamle penge liggende på kistebunden fra gode tider, som så kan dække et tab. For i gode tider har festivalerne givet deres overskud til for eksempel til det lokale foreningsliv eller humanitære organisationer.

“Ministeren er nødt til at komme ud af busken nu og give festivalerne klar besked, ellers risikerer vi permanent at miste danske festivaler på stribe”, lyder det fra Karina Lorentzen.

SF har torsdag indkaldt ministeren i samråd for at få et klart svar på, hvad festivalerne kan forvente. Kulturministeren arbejder i øjeblikket på forskellige scenarier for, hvordan festivalerne kan gennemføres. Men det kan festivalerne ikke vente på, det tager månedsvis at planlægge en festival.

“Vi kan jo ikke regne på det her i månedsvis, der er jo masser af frivillige og underleverandører i hele Sydjylland, som har behov for vished. Og det er vitalt for foreningslivet, som jo får del i overskuddet. Derfor kan vi ikke vente længere. Der er brug for, at de ved, hvad der kan dækkes, hvis de skal fortsætte planlægningen med den usikkerhed, corona giver”, siger Karina Lorentzen.

Karina Lorentzen slår fast, at hensynet til folkesundheden selvfølgelig altid vejer tungest, men at sagens kerne er, at festivalerne brug for at vide, hvad de kan forvente i tilfælde af aflysninger. Alternativt vil det stoppe al planlægning.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...