Siemens bygger domicil i Sønderborg

26. marts 2014 Erhverv

Siemens A/S Flow Instruments bygger nyt hovedsæde tæt på motorvejen. Den nye produktions- og administrationsbygning forventes at stå klar i sommeren 2015. Onsdag er der første spadestik, hvor borgmester Erik Lauritzen er inviteret. 

– Med nybygningen i Sønderborg investerer Siemens i vidensarbejdspladser, et stort testcenter for udvikling og højautomatiseret produktion. Denne langtidsinvestering følger naturligt af virksomhedens kerneværdier ansvarlighed og innovation, siger direktøren for industrisektoren i Siemens A/S, Bjarne Lykke Sørensen.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Datterselskabet Siemens A/S Flow Instruments, som med sine 180 medarbejdere er globalt ansvarlig for koncernens udvikling, produktion og markedsføring af højteknologiske flowmålere, flytter næste år sit hovedsæde fra industriparken i Nordborg til det vestlige Sønderborg, tæt på Sønderborgmotorvejens afkørsel 10. Virksomheden, som med en global omsætning på over 1 mia. kroner er blandt verdens fem førende producenter af flowmålere, har derudover produktion i Dalian (Kina), Haguenau (Frankrig) og Springhouse (USA) såvel som en udviklingsafdeling i New York.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg er et gennemtænkt valg

– Sønderborgområdet var et naturligt valg for placeringen af vores nye hovedsæde, især på grund af Syddansk Universitet, som vi har et tæt samarbejde med, og vort engagement i ”Mechatronics Cluster Denmark”, en af landets stærkeste kompetenceklynger, der har sit geografiske omdrejningspunkt i området, siger Ingolf Müller, adm. direktør for Siemens A/S Flow Instruments. Men selvfølgelig har infrastrukturen i almindelighed og den nye motorvej i særdeleshed også været vigtig for vores beslutning, understreger Ingolf Müller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye domicil bliver på i alt 7.600 m2, som fordeler sig på 1.000 m2 testcenter for udviklingsafdelingen, 4.000 m2 produktionsareal til en af verdens mest moderne produktionsanlæg for Coriolis flowmålere, og 2.600 m2 administration. I bygningen vil Siemens anvende en lang række af egne teknologier for at sikre bedst muligt indeklima, optimal udnyttelse og styring af energiforbruget samt effektiv produktionsstyring.

Succes i hele verden

Artiklen fortsætter under annoncen

Siemens Flow har senest lanceret verdens letteste og mest kompakte flowmåler med en målenøjagtighed på 99,9% – udviklet og produceret her i området. Med den nye produktions- og administrationsbygning, som bliver bygget efter det såkaldte ”build-to-suit” koncept, vil virksomheden skabe skræddersyede rammer for at fortsætte produktudvikling og vækst på verdensplan ”Made in Denmark”. Den nye bygning skaber de bedst mulige arbejdsomgivelser for vores medarbejdere og vil være med til at tiltrække kvalificeret personale især fra nærområdet og syd for grænsen, siger Ingolf Müller.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...