Siemens lukker afdeling i Sønderborg – 120 medarbejdere mister jobbet

20. september 2017 Erhverv

Onsdag formiddag blev alle 120 medarbejdere hos Siemens Flow Instruments orienteret om, at Siemens har valgt at lukke afdelingen i Sønderborg og alle 120 medarbejdere opsiges.

40 medarbejdere vil blive opsagt i denne måned og i løbet af de kommende 12 måneder vil resten af medarbejderne blive opsagt.

Det er en nedgang i olie- og gasindustriens gennem de sidste år der nu fører til, at Siemens Flow Instruments konsoliderer og samler sine aktiviteter i Haguenau Frankrig. Det har betydning for den danske del af forretningen i Sønderborg, der lukkes ved udgangen af september næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er ikke den samme aktivitet på olie- og gas markedet som for få år siden og derfor har efterspørgslen været under forventningen. Vi er nødt til at lave justeringerne for at være konkurrencedygtige. Jeg er meget ked af det på de opsagte medarbejderes vegne. Vi vil i de kommende forhandlinger med fagforeninger forsøge at skabe de bedst tænkelige vilkår for, at de opsagte kollegaer kan komme godt videre”, siger direktør i Siemens Flow Instrument Morten Kjaer Hansen.

I dag starter Siemens forhandlingerne med relevante fagforeninger med det sigte at reducere medarbejderstaben med en tredjedel frem mod 30. september 2017. De resterende medarbejdere i Sønderborg vil blive afskediget i september 2018

Artiklen fortsætter under annoncen

Siemens etablerede i 2015 et nyt domicil ved motorvejen i Sønderborg til 150 mio. kroner efter at Siemens i mange år har boet i industriparken i Nordborg. Flytningen til motorvejen skete blandt andet for at komme tættere på SDU og Hamborg.

Dengang oplyste Siemens, at investeringen i det nye domicil ville være en langtidsinvestering, men i 2018 forlader den sidste Siemens-medarbejder altså afdelingen i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Gråsten, Debat

Debat: Trækker Danfoss det kommunale budget ned

30. september 2022 Gråsten

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver: I en omtale af et møde om kommunens økonomi på Sundhedscentret i Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen (S) citeret for som forklaring på kommunes lave skatteindtægter at sige: ”Og en af forklaringerne er, at lønningerne på eksempelvis Danfoss er lave og lønniveauet fra Danfoss smitter af i andre virksomheder og […]

Læs mere...