Sikkerhedsstyrelsen gode råd om fastelavnskostumer

15. februar 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Fastelavn handler om kostumer og sjov, men det kan blive alvorligt, hvis kostumet er til fare for dit barn. Derfor har Sikkerhedsstyrelsen udarbejdet en række gode råd til, hvordan forældre bedst sikrer børnene i fastelavnskostumet.

”Med nogle få opmærksomhedspunkter fra dig som forælder kan du skabe en tryg fastelavn for dit barn,” siger Hardy Balle, faglig konsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer til, at forældre er særligt opmærksomme på smådele, der er en del af fastelavnsudklædningen, både i kostumer, masker og lignende. For selvom pailetter og perler er flotte på et kostume, så kan de små dimser udgøre en kvælningsfare for børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ikke kun smådele, forældre skal være opmærksomme på. Lange snore kan også udgøre en kvælningsfare. En god huskeregel er, at hvis en snor er lang nok til at nå rundt om dit barns hals, er den også lang nok til at kunne kvæle barnet,” siger Hardy Balle i en pressemeddelelse.

Gode råd

Gode råd til fastelavnskostumet

Køb altid kun CE-mærket legetøj og kostumer til dit barn

Fabrikanten angiver med CE-mærket, at produktet lever op til sundheds- og sikkerhedskravene i EU.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sørg for, at der ikke er lange snore i kostumet

Hvis snoren er lang nok til at nå rundt om barnets hals, risikerer dit barn i værste fald at blive kvalt. Det gælder især kapper, der er bundet med snor omkring halsen. Vælg derfor altid en kappe med velcro.

Tjek at smådelene på dit barns tøj sidder godt fast

Pailetter, knapper og perler er flotte på kostumet, men de er også små nok til at ende i et barns mund. Brug Sikkerhedsstyrelsens legetøjstester til at måle, om smådelene er farlige for 0-3 årige børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tjek også om tilbehøret er solidt og kan tåle at blive leget voldsomt med

Piratsværd, pistoler og tryllestave hører tit til kostumet, men vær opmærksom på, om de slår hårdt eller indeholder smådele, der risikerer at falde af, når barnet leger med det.

Følg altid anbefalinger om alder og advarsler

Kig efter aldersmærkningen 0-3 år og andre advarselsmærkninger og respekter dem. De har betydning for dit barns sikkerhed.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...