Silvia Wilk: Det er lærerigt at samle på postkort

26. januar 2020 Kultur

Parret Silvia Wilk og Nicolai Johannsen var søndag på messe i Augustenborgs kultursal, hvor den Sønderborg Frimærkeklub havde inviteret til messe. Her kunne der ses, byttes og handles mønter, sedler, frimærker og postkort.

“Vi har omkring 16.000 forskellige postkort og jeg synes, de er spændende, fordi de fortæller vores historie. Og historien i Slesvig og Sønderjylland er jo spændende”, siger Silvia Wilk til SønderborgNYT.

Hun har adskillige postkort fra genforeningen, postkort med skibe og det ‘gamle’ Sønderborg – og også en del, hvor motiverne er fra landbruget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På postkortene kan man følge udviklingen i landbruget og vise mindre børn, at der var en gang, hvor bønderne pløjede markerne ved at spænde heste foran ploven”, siger Silvia Wilk.

Den store samling er blevet til over 30 år.

“Og vi finder ‘nye’ postkort, når vi er til messer, som den, der er, her i Augustenborg. Vi har også et stort netværk, der er på udkig for os”, siger Silvia Wilk. Slægtsforskere falder også over en del ældre postkort, som på en eller anden måde er en del af en families historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...