Silvia Wilk: Det er lærerigt at samle på postkort

26. januar 2020 Kultur

Parret Silvia Wilk og Nicolai Johannsen var søndag på messe i Augustenborgs kultursal, hvor den Sønderborg Frimærkeklub havde inviteret til messe. Her kunne der ses, byttes og handles mønter, sedler, frimærker og postkort.

“Vi har omkring 16.000 forskellige postkort og jeg synes, de er spændende, fordi de fortæller vores historie. Og historien i Slesvig og Sønderjylland er jo spændende”, siger Silvia Wilk til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun har adskillige postkort fra genforeningen, postkort med skibe og det ‘gamle’ Sønderborg – og også en del, hvor motiverne er fra landbruget.

“På postkortene kan man følge udviklingen i landbruget og vise mindre børn, at der var en gang, hvor bønderne pløjede markerne ved at spænde heste foran ploven”, siger Silvia Wilk.

Den store samling er blevet til over 30 år.

“Og vi finder ‘nye’ postkort, når vi er til messer, som den, der er, her i Augustenborg. Vi har også et stort netværk, der er på udkig for os”, siger Silvia Wilk. Slægtsforskere falder også over en del ældre postkort, som på en eller anden måde er en del af en families historie.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk