Sjælden rundvisning: Krimi-blodet flyder i Alsion

1. oktober 2019 Kultur

Koncertsalen Alsion er gerningsstedet i Christoffer Petersens nye, engelsksprogede Sønderborg-krimi. Lørdag den 12. oktober klokken 13:30 inviterer Alsion derfor på en af sine sjældne rundvisninger på de steder, hvor publikum normalt er forment adgang.

Ligene vælter ud af krogene i Alsion. Det gør de i hvert fald i den ny, engelsksprogede krimi, Blackout Ingenue, af Christoffer Petersen. Han er en arctic noir-forfatter bosat i Kværs og skriver krimier til det britiske marked.

Derfor inviterer Koncertsalen Alsion interesserede til at komme med op over, ned under og ved siden af koncertsalen på de steder, hvor det normalt er forbudt for publikum at sætte deres fødder. Der vil denne ene gang være adgang til galleriet med lamperne, tov- og træksystemet fem etager over scenegulvet, trykkammeret under koncertsalen. Med andre ord alle de steder, der er guf for en krimiforfatters kreative hjerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rundt i salens mørke kroge

Scenemester i Koncertsalen Alsion, Søren Knudsen, viser og fortæller om Koncertsalen Alsions hemmelige områder, hvor kun han selv har lov til at komme i hverdagen – og hvor gerningsmænd og ofre gør det i den fiktive verden.

“Det er sjovt at få lov til at åbne de steder, hvor folk normalt aldrig må komme. Det er jo der, jeg har alt mit teknik og alle installationer til at hænge. Hvis folk har lyst – og mod – kan de få lov til at kravle ind i steder, der ikke har været besøgt af andre end dem, der byggede koncertsalen”, fortæller Søren Knudsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christoffer Petersen tager ordet efter Søren Knudsen og forklarer, hvad disse steder gør ved kreativiteten i en krimiforfatters hjerne. Der er nemlig masser af steder, hvor han fiktivt kunne slå sine ofre ihjel – og steder, han kunne skjule dem, så man aldrig ville kunne finde dem. Så hvorfor sådan og ikke sådan? Hvorfor her og ikke der? Og hvorfor er netop koncertsale og teatre så dragende som gerningssted i fiktion?

“En forfatter kan ikke undgå at blive inspireret af det sted, hvor han bor. Jeg føler mig stadig lidt som en nytilflytter, så jeg har virkeligt lært Als og Sundeved godt at kende gennem min research til bogen. Der er en hel del egnsspecifikke ting i handlingen – selvfølgeligt også ringridning”, siger Christoffer Petersen, der i virkeligheden har det skotske efternavn Paton, men bruger sin kones danske ”Petersen”, når han er forfatter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Engelske krimifans elsker alt, der er dansk”, tilføjer han i en sidebemærkning.

Hør om krimien

Arrangørerne understreger, at deltagelse sker på eget ansvar. Ligeledes skal det påpeges over for svagtseende og gangbesværede, at belysningen vil være dæmpet, og at adgangen ikke er barriere-fri.

Rundvisningen slutter i kunstnerfoyeren med lidt kaffe og kage, mens Christoffer Petersen læser højt fra bogen. Herefter er det muligt at stille spørgsmål til forfatteren. Interesserede kan på dagen købe bogen og få den signeret af forfatteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rundvisningen er på dansk og højtlæsningen på engelsk.

Maksimalt 50 mennesker kan deltage i arrangementet. Det er gratis at deltage, men det kræver, at man i forvejen har hentet sin billet elektronisk HER PÅ LINKET, hvor du også læse mere om arrangementet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...