Skal du med i Folkets Klimamarch?

21. maj 2019 Samfund

Folketingsvalget er tæt på og derfor marcherer vi for klimaet og menneskeheden i Sønderborg, København og mange andre steder i landet.

Folkets Klimamarch Sønderborg finder sted lørdag klokken 13-15 foran Rådhuset i Sønderborg, skriver arrangørerne.

Klimakrisen er over os – og vi har travlt.

Derfor skal klima være det vigtigste emne under den kommende valgkamp. Lad os vise folketingskandidaterne, at vi vil have handling nu!

Vi samles for at vise opbakning til alle politikere, der tør tage de modige beslutninger, der skal til for at sikre de bedst mulige levevilkår for folk på jorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

For hver dag uden handling bliver problemet sværere at løse, og derfor vil vi inden valget samles om at give et klart klimamandat til vore politikere – uanset hvilket parti de måtte tilhøre.

Leif Maibom er med

“Vi har snakket klima i årevis uden der sket noget væsentligt på området. Det bliver til varm luft og tomme løfter fra alle os velbjærgede, der køber, smider væk og lader stå til”, siger Leif Maibom.

En seksten-årig skolepige har haft held til at råbe verden op.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg deltager i klimamarchen for at vise, at jeg har hørt hende og har fattet budskabet”.

Derfor marcherer vi for klimaet 

For en grøn omstilling, som starter umiddelbart efter valget, og som sikrer at det danske klimaaftryk halveres i 2030 og går i nul i 2040

For en grøn omstilling, som bygger på social retfærdighed og medmenneskelighed

For et Danmark, som sætter mennesker og miljø før økonomisk vækst

For et Danmark, der viser vejen globalt ved at blive et miljømæssigt bæredygtigt og socialt retfærdigt samfund

Artiklen fortsætter under annoncen

For et Danmark, som internationalt kæmper for at give en større stemme og støtte til de nationer, grupper og individer der er mest sårbare over for klimaforandringerne

Vi ønsker at skabe en inkluderende og mangfoldig begivenhed, som kan samle folk på tværs af alder, baggrund, politisk tilhørsforhold, osv.

Du kan også være med – TILMELD DIG HER – du skal bare klikke på ‘deltager’

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...