Skal du – sammen med spejderne – prøve at sove ude

4. april 2019 Kultur

Det er en unik oplevelse at sove ude til lyden af trækronernes susen, og med månen som natlampe. Men undersøgelser viser, at kun hvert tredje barn eller ung har prøvet at sove udenfor i for eksempel telt, shelter eller på terrassen.

Det vil de lokale spejdere fra Sønderborg Spejderne gerne gøre noget ved.

Derfor inviterer de børn, unge og voksne fra Sønderborg og omegn med ud i naturen til deres arrangement ’Sov Ude’ lørdag den 25. maj kl. 14.00 til søndag den 26. maj kl. 10.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

”At sove ude er en fantastisk oplevelse, som vi gerne vil dele med endnu flere. I naturen kan vi stresse af og være aktive sammen på en anden måde, end vi er normalt. Og så er der bare masser af fællesskab, når man spiser omkring bålet, hygger i teltet eller er på tur i skoven”, siger gruppeleder Lars Nicolaisen, Sønderborg Spejderne.

Sov Ude-arrangementet finder sted på Sønderborg Spejdernes grund på B. S. Ingemannsvej 6B. Og man behøver ikke være den store vildmarksekspert for at deltage.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ved, at mange gerne vil mere ud i naturen, men har svært ved at nå det i en travl hverdag. Derfor vil vi med Sov Ude gerne gøre det nemt for flere at få en god og hyggelig oplevelse i naturen. Og forhåbentlig kan vi give endnu flere lyst til at komme i gang med frilufts- og spejderlivet”, siger gruppeleder Lars Nicolaisen i en pressemeddelelse.

Spejdergruppen stiller derfor også forskellige faciliteter til rådighed for gæsterne den 25. maj. Man kan bl.a. låne telte, sove i bivuakker, som spejderne bygger. Og så bliver der selvfølgelig tændt et hyggeligt bål, så der kan laves lækker mad.

Men alt skal ikke handle om at sove. Sønderborg Spejderne arrangerer også forskellige aktiviteter som bl.a. knytte, brænde træperler, bage pandekager og snobrød og meget andet. De ældste spejdere ”Seniorerne” vil bygge kastemaskiner, som man kan hjælpe til med at bygge og afprøve. Kastemaskinerne bygges i rafter, som man gjorde det i middelalderen.

”Der er masser af gode oplevelser lige uden for døren her i Sønderborg. Og vi håber at se rigtig mange børn, unge og voksne til et hyggeligt og sjovt arrangement den 25. maj”, siger gruppeleder Lars Nicolaisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding KLARES HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...