Skal eller skal kommunen ikke give en bankgaranti til Sønderborg Roklub?

17. november 2020 Politik

Den selvejende institution Klubhus for Sønderborg Roklub søgte i juli Sønderborg Kommune om en lånegaranti på 600.000 kroner, så der kan optages lån til at gøre udbygning- og energioptimering af Sønderborg Roklubs hovedbygning færdig.

Ansøgningen blev efterfølgende taget med i budgetforhandlingerne, men kom ikke med i budgettet og derfor ligger sagen på Økonomiudvalgets bord, så den kan blive behandlet onsdag.

I forbindelse med byggeprojektet stiftede Sønderborg Roklub den selvejende institution Kulbhus for Sønderborg Roklub, KfSR, for at sikre den fremtidige organisering og ejerforhold samt projektets finansiering.

Samlet set har Sønderborg Kommune tidligere bevilget 1.150. 000 kroner til den selvejende institution, KfSR og forvaltningen skriver, at Økonomiudvalget enten kan sige ja – og deponere 600.000 kroner – eller sige nej.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...