Skal Sønderborg lave sin egen festival for udviklingshæmmede?

2. marts 2019 Kultur

Festival Syd har siden 1989 været en årligt tilbagevendende musikfestival for fysisk og psykisk udviklingshæmmede og torsdag skal de folkevalgte i Socialudvalget tage stilling til, om Sønderborg skal have sin egen festival for målgruppen.

Den uafhængige forening bag Festival Syd har i december 2018 nedlagt foreningen – og det er et tab for mange udviklingshæmmede brugere, der har nydt både samværet med alle de andre og også underholdningen fra scenen.

Derfor foreslår forvaltningen, at lave en ny og helt lokal musikevent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Musik-eventen skal ske i et samarbejde mellem borgere, pårørende og alle områderne i Handicapafdelingen og forankres under botilbuddene Bosager og Flintholm.

Festival Syd var i begyndelsen en af de eneste af sin art i området, og de besøgende kom fra hele landet. De senere år har der været vigende tilslutning, særligt fra botilbud i nabokommuner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...