Læserindlæg: Er det helt grotesk eller helt normalt?

28. februar 2020 Samfund

Charles Ginnerskov, ejer af Skansegården, skriver:

Fredningsstyrelsen har givet grønt lys for nedrivning af Skansegården og opbygning af en ny bolig på soklen. Citat fra kendelsen:

”Fredningsnævnet finder, at en nedrivning af det eksisterende stuehus og opførsel af et nyt på den eksisterende sokkel, en garagebygning på 145 m2… og en let glasbygning, placeret som vist på tegning til ansøgningen, ikke vil være i strid med fredningens formål, eller virke skæmmende for det fredede område”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dansk Folkepartis Stefan Lydal, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget, har en ganske anden mening og kalder Fredningsnævnets afgørelse grotesk. I øvrigt mener han også, at en garage på 145 kvadratmeter er helt ude af proportion. Han udtaler til JV: Jeg synes også, at det er en voldsom garage. Den er jo som et helt hus”,

”Inden vi lader os rive helt med i begejstring over den subjektive udmelding, er det måske på sin plads at kigge på, hvad der ifølge BBR-oplysningerne er normen i området – som i øvrigt er omfattet af Dybbølfredningen”, siger ejeren af Skansegården og nævner en række adresser med store garager:

Artiklen fortsætter under annoncen

Dybbøl Banke 21, 6400 Sønderborg – Garage og maskinhus på 496 kvadratmeter + garage 52 kvadratmeter.

Parallelvej 1A, 6400 Sønderborg – Garage/lade 315 kvadratmater + tiloversblevet landbrugsbygninger på knap 680 kvadratmeter.

Dybbøl Banke 33, 6400 Sønderborg – Maskinhus og garage på 207 kvadratmeter derudover indbygget garage på 155 kvadratmeter.

Ludwig Marburgers Vej 2 – 12, 6400 Sønderborg – Garage 70 kvadratmeter + 3 lagerbygninger på henholdsvis 342, 145 og 241 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grønnekærvej 6, Garage 121 kvadratmeter.

Dybbøl Banke 3, Garage 108 kvadratmeter.

Grønnekærvej 8, Garage 80 kvadratmeter.

Grønnekærvej 6A, 6400 Sønderborg som ejes af staten.

”Konklusionen må være, at den ønskede garage på ingen måde afviger fra de garagebygninger m.m., der allerede er givet tilladelse til hos de nærmeste naboer”, siger Skansegårdens ejer og tilføjer:

”Tallene taler for sig selv, så vi lader dem stå et øjeblik”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Kultur, Nordborg

Elstrup-Elstrupskov er Årets Landsby i Sønderborg Kommune.  

17. maj 2022 Kultur

Julearrangement, affaldsindsamling, multifest og opsætning af en ny badebro. Det var nogle af de aktiviteter, der gav fællesskab og livskvalitet i Elstrup-Elstrupskov i 2021. En enig dommerkomité har derfor valgt at pege på Elstrup-Elstrupskov som Årets Landsby i Sønderborg Kommune. Når Sønderborg Kommune kårer Årets Landsby, kigger dommerkomiteen på, om landsbyen tør tænke nyt, tør […]

Læs mere...