Skønne byggeprojekter præmieres på Arkitekturens Dag

11. maj 2020 Erhverv

Med prisuddelingen sætter Sønderborg Kommune hvert år fokus på den gode bygnings- og landskabskultur. Den danner rammerne om vores liv og færden og medvirker til, at gøre kommunen til et smukkere og bedre sted at opholde sig. Samtidig hyldes de særlige, lokale initiativer, der med arkitektur eller byrum som omdrejningspunkt, tilfører lokalområderne kvalitet, sammenhængskraft og merværdi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med præmieringerne ønsker kommunen at skabe øget interesse for den arkitektoniske kvalitet i vores fysiske omgivelser. Derudover at påskønne bygherrer og arkitekter for deres arbejde og prioritering af arkitekturen, bygningsarven samt det liv, der foregår mellem husene, skriver Sønderborg Kommune.

Indstil projekter

Har du, din virksomhed, nabo eller lokalområde for nylig færdiggjort et fedt bygge-, istandsættelses- eller byrumsprojekt? Så er der nu mulighed for at indstille projekter til Anerkendelsen for Smuk Bygningskultur.

Frem til 9. august 2020 modtager Sønderborg Kommune indstillinger til årets prisoverrækkelse inden for de fire kategorier:

Smukt nybyggeri – indstil projekt

Smuk istandsættelse og vedligehold – indstil projekt

Smukt uderum – indstil projekt

Godt lokalt initiativ – indstil projekt

Bemærk, at det projekt, du indstiller, skal være tilendebragt i perioden fra 1. juni 2017 frem til nu, for at kunne komme i betragtning.

Derudover får du i løbet af sensommeren få mulighed for at deltage i udpegelsen af ”Borgernes Favorit”, hvor du kan stemme på dit yndlingsprojekt blandt de indstillinger, som går videre til det endelige opløb om de fire hovedpriser.

Anerkendelsesprisen uddeles i samarbejde med Museum Sønderjylland, Foreningen “By og Miljø” i Sønderborg Kommune og Arkitektforeningen. Prisoverrækkelsen finder sted ved en festlig begivenhed den 5. oktober i MultiKulturhuset.

Prisen til de fire hovedkategorier er en støbt bronzeplade med et møllemotiv og teksten ”Anerkendelse”. Kunstnerne bag plaketten er Vibeke Fonnesberg og Hanne Ida Helstrup Knudsen.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk