Skønt at træde i pedalerne på hele – eller en del af – Tour-etapen

29. maj 2022 Tour de France
De allerførste over målstregen. Foto: Ole Kæhler
De allerførste over målstregen. Foto: Ole Kæhler

Søndag over middag begyndte de første af flere end 2600 cyklemotionister at rulle over Tour de Syds målstreg på Kærvej i Sønderborg og først af alle var en hurtig gruppe, som var startet i Vejle.

“I Vejle kørte vi først en rundstrækning, hvor der var en del bakker, inden vi kørte mod syd, hvor der også var godt med bakker omkring Kolding, sagde en motionsrytter, der havde taget turen fra Nakskov for at køre en rigtig Tour-etape.

De hurtigste ryttere klarede turen fra Vejle med en gennemsnitsfart på 38 kilometer i timen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er langt fra alle Tour de Syd-deltagere, som startede i Vejle. Der var i alt fem steder, hvor man kunne begynde sin Tour og det ene af dem var Gråsten, hvor blandt andre Sydbanks hold og også borgmester Erik Lauritzen og hans frue, Bente Lauritzen, startede.

Bente Lauritzen er så heldig, at hun har elcykel og hun stod i målområdet og ventede på, at ægtemanden også kom i mål.

“Jeg havde foreslået, at han tog elcyklen, men det ville han bestemt ikke”, sagde Bente Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og selvom borgmesteren kørte på cykel uden batteri, så kom han også i mål:

“Jeg kunne have været i bedre form og så må jeg sige, at der er godt med bakker mellem Gråsten og Sønderborg”, sagde han og tilføjede, at det alligevel havde været en dejlig tur.

“Det er så skønt, at der er rigtigt mange mennesker med i dag. Der var rigtig mange i feltet og det er jo helt vildt”, sagde borgmesteren, som også glædede sig over, at både undervejs og ved målstregen, så var alle deltagere glade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dorthe Lykke Jørgen fra Sydbank var også glad, da hun efter at have kørt fra Gråsten på 52 minutter og 45 sekunder kom i mål på Kærvej.

“Det var en rigtig dejlig tur og jeg kom ikke til at trække nogle af kollegerne”, sagde hun.

Efter cykleturen begyndte koncerten med Sko & Torp samt Halberg & Friends i Mølleparken – så der både var og cykle- og folkefest.

De sidste ryttere ventes i mål omkring klokken 17.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...