Skuespiller: Børn og revy-gæster afregner kontant

13. maj 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Som freelance-skuespiller har Jens Andersen været med på mange turneer med børneteater og han mener, der er stor lighed mellem børneteater og revy.

Børn og revygæster afregner kontant.

Børn og revygæster afregner kontant, siger Jens Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I både børneteater og revy er vi meget afhængige af publikum. Publikum skal hele tiden være opmærksomme og følge med – og helst grine de rigtige steder og også klappe, siger han. Børn er ikke høflige og klapper ikke af pligt.

– Hvis børn keder sig under en forestilling, så bliver de urolige og hvis revygæster ikke føler sig underholdt, så reagerer de jo ikke, som vi helst vil have det, siger Jens Andersen til Sønderborg Nyt. Børneteater og revy skal fange publikum.

Jens Andersen har langt mere på sit cv end børneforestillinger i skoler og på biblioteker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rolle som dumt svin

– Jeg havde rollen som lastbilchauffør i en film af Ole Bornedal. Jeg spillede et rigtigt dumt svin, siger Jens Andersen. Han har også haft en rolle i Arvingerne.

– Og så er jeg med i en ny serie, der skal vises på DR2.  Den hedder Partiets Mand og handler om Socialdemokraterne. I den spiller jeg blandt andre sammen med Jesper Asholt og Paprika Steen.

Jens Andersen er fra Næstved og bor i dag i Vordingborg. Det er også på egnsteatret i Vordingborg, Cantabile 2, han fik skuespilleruddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hektisk forløb

I fredags kom revyholdet til Sønderborg og nu skal der så øves frem til den 28. maj, hvor der er 1. generalprøve. Premieren er den sidste dag i maj og så skal der spilles revyforestillinger frem til og med den 26. juli.

– Det er en hektisk periode, men sådan er det jo altid i en skuespillers verden. Og jeg har opdaget fordelen ved at være helt væk hjemmefra, siger Jens Andersen. Han skal nemlig ikke vaske tøj, handle ind, tage sig af børn eller andre hverdagspligter.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har masser af tid til at øve mine tekster og mine sange, siger han.

Maibom har styr på tingene

Her er holdet, der skal på scenen og underholde.

Her er holdet, der skal på scenen og underholde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Jens Andersen har været med i andre forestillinger, så har det tit været ret kaotisk. Men sådan er det på ingen måde, når man er med i Leif Maiboms stab.

– Det er ret trygt, at der er styr på tingene. Og det har Leif Maibom og Flemming Jensen, siger han. Numrene er – efter hans mening – sjove og underholdende.

– Vi kan selvfølgelig først være helt sikre, når der er publikum på.

Billetsalget afslører, at Sønderborg Sommerrevy kører godt. Flere end 70 procent af billetterne er solgt.

– Det er sgu’ en udfordring, der er så store forventninger til revyen. Og jeg glæder mig virkeligt til tæppet går op, siger Jens Andersen. Han ser frem til en stor oplevelse sammen med de rutinerede revy-veteraner: Trine Gadeberg, Jeanne Boel, Leif Maibom og Flemming Jensen.

Hvis du klikker på revyens banner til højre på siden, så kan du bestille en billet og dele oplevelsen med alle de andre revygæster.

 

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...