Skybrud løftede 130 meter vejbane i Høruphav

5. september 2017 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

For et par uger siden blev blandt andet Høruphav ramt af to voldsomme skybrud med få dages mellemrum og det satte kældre og garager under vand. Skybruddene første også til, at 130 meter vejbane bogstaveligt fortalt blev løftet af vandmasserne i Høruphav på den nederste del af Skovhøj.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En stor rod satte sig på tværs i afledningsrørene, som løber under vejen og stoppede de voldsomme vandmængders vej gennem rørene. Og vand har det med at søge andre steder hen, og det fører normalt til, at vandet ’skyder’ brønddækslerne af, men fordi disse sad meget fast, var det hele vejbanen, der blev løftet i stedet”, siger Henrik Schrøder fra Sønderborg Kommune til SønderborgNYT og tilføjer, at medarbejderne sjældent ser den type voldsomme vejskader efter et skybrud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning, der har ansvaret for vandafledningen, oplyser til SønderborgNYT, at udbedringen af vejstrækningen forventes at starte meget snart. Normalt sker udbedringer af vejskader straks, men da skaden er meget omfattende, har forsikringsselskabet været involveret, og her stilles der krav om indhentning af mindst to tilbud på opgaven. Så snart der er valgt entreprenør, går arbejdet i gang.

Roden der satte sig på tværs. Målebåndet viser 1 meter

Artiklen fortsætter under annoncen

Høruphav var i det hele taget hårdt ramt under de to skybrud, som også førte til en stor oversvømmelse af Toften, hvor vandet fra vandafløbsrenden, der løber gennem skoven, gik over sin bredder.

Nu er hele afløbsrenden gennem skoven blevet renset for grene, og der er blevet monteret et ekstra jerngitter, som forhåbentligt sikrer, at regnvandet kan komme uhindret igennem det store vandafledningsrør, der løber under Toften.

Om det så har hjulpet, vil vise sig, næste gang Sønderborg og Høruphav bliver ramt af skybrud.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...