Skyttebrødrene marcherer – for fuld musik – gennem gågaden

7. juni 2021 Kultur

Æresgæsten ved Borgerforeningens Skyttefest 2021 på lørdag er Jesper Schack, der skabte virksomheden TeleBilling, som han for få år siden solgte til et australsk it-firma.

De seneste år har Jesper Schack været dybt involveret i at få verdens største cykelløb i Tour de France til Sønderborg. Med et års forsinkelse på grund af coronaen har han været kraftigt medvirkende til, at vi i 2022 for alvor kan sætte Sønderborg på landkortet, skriver Borgerforeningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sportens verden er Jesper Schack kendt som den helt store cykelentusiast. Han har været cykelrytter på topplan og han har og har haft mange poster indenfor den danske cykelverden. Jesper Schack har været med til at arrangere store cykelløb i Danmark de seneste årtier – ligesom han har været dybt engageret i flere udgaver af Danmark Rundt og VM i landevejscykling i København i 2011. Som leder har Jesper Schack været formand for Sønderborg Cykel Klub i flere omgange og har siddet fire år i Dansk Cykle Unions bestyrelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen er med for sjette gang, når han sammen med æresgæsten Jesper Schack står på trappen ved rådhuset ved lørdagens markedsdage klokken 11:30 og tager imod skyttebrødrene.

Sønderborg Garden er som sædvanlig med, når Skyttelauget marcherer gennem byen til Rådhuset.

Efter modtagelsen på rådhuset uddeles der årsmedaljer, inden turen med fuld musik igen går op gennem gågaden.

I år bliver der tale om et historisk optog, Genforeningen. Foruden Sønderborg Garden deltager Sønderborg Brandværnsorkester suppleret med musikere fra Rinkenæs Brassband. De er i dagens anledning trukket i det tidligere Rinkenæs Brandværnsorkesters gamle, historiske uniformer. Desuden er en deling af de Jydske Landsoldater med i optoget sammen med sækkepiber fra Green Forest Pipe Band.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den første æresgæst ved Borgerforeningens skyttefest var tidligere skatteminister Frode Sørensen og han blev efterfulgt af tidligere borgmester A.P. Hansen, entertaineren Thomas Eje, kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt, forhenværende kriminalinspektør Hans Jørn Feldthaus, entertaineren Christoffer Brodersen, trompetisten Per Nielsen, direktør for Sønderborg Vækstråd, Ole Daugbjerg, Aabenraas borgmester Thomas Andresen, manipulator Jan Hellesøe, oberstløjtnant Claus Klaris og museumsinspektør Bjørn Østergaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...