Skyttefesten på Kær

12. juni 2021 Kultur

I dag, lørdag, kunne Borgerforeningens Skyttelaug holde deres årlige festdag, Skyttefrokosten, i egne lokaler på Skovhuse på Kær og det gjorde, at alt kunne være helt som det plejer.

Der serveres sild og derefter skal vi have skipperlabskovs, som vi plejer”, sagde festkomiteen. Efter maden kom der kaffe og ‘hjembragte’ småkager på bordet.

Skyttefesten begynder altid med, at fanen bæres ind og herefter synges Kong Christian stod ved højen mast – og undervejs er der flere taler. Den ene af talerne holdes af byens borgmester, som altid inviteres med – og i år var det en meget frisk borgmester Erik Lauritzen, der rejste sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Måske har I bemærket, jeg er mere frisk i år end i de tidligere år – og det skyldes at Nord-Als Festival er aflyst”, sagde Erik Lauritzen, som synes det er fantastisk, at være til skyttefrokost igen.

“Og det var rigtigt dejligt at se, der var mange mennesker i byen, da vi gik gennem Perlegade”.

Corona har fyldt en del gennem det seneste år – og den var også årsag til, at Skyttefesten sidste år blev holdt i et telt ved skydebanen – og uden gæster.

“Der kan siges meget om Corona og den har været en stor udfordring for vores samfund, som har vist styrke – og det har virket”, sagde borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi har vist, at når et gælder, så bakker vi op og det skal vi sætte pris på. Og så er det vigtigt, at vi ikke lader brokkehovederne sætte dagsordenen”.

Om et års tid er der Tour de France i Sønderborg – og en dem, der har en del af æren for det, er Jesper Schack, som i dag fylder 56 år.

“At få Tour de France til Danmark og til Sønderborg er et teamwork – og det er det forresten også at køre cykelløb”, sagde Jesper Schack

“Politikerne i Sønderborg greb muligheden og så har de fundet pengene og også de medarbejdere, som skal arbejde med arrangmentet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet med at få Tour de France til Danmark begyndte i 2012, hvor Giroen var på besøg.

“Touren blev rykket i et år – og det gav stor ærgrelse, men Corona, EM i fodbold og OL kom i vejen og nu er vi glade, fordi det vil give Touren mere medieopmærksomhed”, sagde Jesper Schack og tilføjede, at i år skal vi jo have både Genforeningen og Royal Run.

Hvis der er nogen, som synes, at det var stort at have Spejderlejren og Bon Jovi, så skal de bare vente og se, når Touren kommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi regner med, at der kommer mindst 75.000 gæster til Sønderborg søndag den 3. juli næste år og så er cykling jo en oplevelse, som man kan få, hvis man stiller sig et sted på ruten – og det koster ikke penge”, sagde Jesper Schack og tilføjede:

“I kan simpelthen ikke forestille Jer, hvor stort det bliver”.

Når rytterne er kommet i mål, så skal de hurtigst muligt ud i lufthavnen og flyves sydpå.

“Vi skal have 550 mand ind i DATs flyvemaskiner, som flyver dem til Frankrig”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...