Slægthistorisk Forening inviterer til to foredrag

9. januar 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland indleder forårssæsonen 2020 med et arrangement i MultiKulturhuset fra klokken 10 til 15 lørdag den 11. januar, hvor dagens program omfatter to spændende foredrag.

Dagens første foredrag starter kl. 10, hvor forhenværende arkivleder ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, dr.phil. Lars N. Henningsen, i foredraget “Fred og håb – Sønderjylland mellem våbenstilstand og genforening” vil fortælle om dagligdagen i Sønderjylland efter fire års rædsler og kaste lys over den krogede vej frem mod genforeningen i 1920, skriver foreningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klokken 13 vil cand.mag. og tdl. lektor Inger Buchard holde foredraget ”Kilder og hjælpemidler til slægtsforskning i Tyskland”, hvor hun vil blandt andet omtale de mange digitaliseringsprojekter og arkivernes nye søgemuligheder, der de senere år er kommet på internettet. Dette foredrag holdes i samarbejde med FolkeUniversitet.

I pauserne og efter foredragene vil det være muligt at benytte MultiKulturhusets café, samt for at stille spørgsmål om slægtsforskning til andre slægtsforskere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle interesserede er velkomne.

Entré er 30 kr. for gæster, men gratis for foreningens medlemmer.

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...