Slesvig-Holsten købte for 2,64 milliarder i Danmark i 2013

8. august 2014 Erhverv

Slesvig-Holsten kaldes ofte for Tysklands port til Skandinavien – og det bekræftes i de nyeste tal for delstatens udenrigshandel i 2013. Her ligger Danmark som en klar nummer et med en samlet im- og eksport på lidt over 4.1 milliarder euro, skriver Flensborg Avis.grænse

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvig-Holsten importerede for 2,64 milliarder fra Danmark, mens der blev eksporteret for 1,4 milliarder euro. Den største post er kødprodukter.

– Det hænger sammen med, at der er flere store danske virksomheder inden for kødbranchen, der har afdelinger i Slesvig-Holsten. Det drejer sig for eksempel om Danish Crown, fortæller Thomas Wesemann, der er ekspert i udenrigshandel ved Industri- og Handelskammeret i Flensborg.

Han betoner også, at der er et godt logistisk net over grænsen, som gør det let i Nordtyskland at importere kød fra Danmark – og så er det jo en kendt sag, at vi i Danmark producerer langt flere svin, end vi selv kan forbruge.

Artiklen fortsætter under annoncen

.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...