Slesvig-Holsten købte for 2,64 milliarder i Danmark i 2013

8. august 2014 Erhverv

Slesvig-Holsten kaldes ofte for Tysklands port til Skandinavien – og det bekræftes i de nyeste tal for delstatens udenrigshandel i 2013. Her ligger Danmark som en klar nummer et med en samlet im- og eksport på lidt over 4.1 milliarder euro, skriver Flensborg Avis.grænse

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvig-Holsten importerede for 2,64 milliarder fra Danmark, mens der blev eksporteret for 1,4 milliarder euro. Den største post er kødprodukter.

– Det hænger sammen med, at der er flere store danske virksomheder inden for kødbranchen, der har afdelinger i Slesvig-Holsten. Det drejer sig for eksempel om Danish Crown, fortæller Thomas Wesemann, der er ekspert i udenrigshandel ved Industri- og Handelskammeret i Flensborg.

Han betoner også, at der er et godt logistisk net over grænsen, som gør det let i Nordtyskland at importere kød fra Danmark – og så er det jo en kendt sag, at vi i Danmark producerer langt flere svin, end vi selv kan forbruge.

Artiklen fortsætter under annoncen

.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...