Sluseport ved Augustenborg faldt af

26. oktober 2017 Augustenborg

I går opdagede dykkere, at én af to sluseporte, som skiller Augustenborg Fjord fra Lillehav – og omvendt – er faldet af og dumpet ned på bunden af fjorden. Portenes funktion er at holde saltvandet ude i fjorden, når den står højt – omvendt skal portene åbne og lede ferskvand fra Lillehav ud i fjorden, når det fx har regnet meget og vandstanden i Lillehav er høj. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dykkerne var i fjorden for at fiske cykler, knallerter og andet affald op, da de opdagede, at porten var faldet af. Det vides ikke, hvor længe den har ligget der. Det kan ses fra kajen foran siloen, at porten mangler, men ingen har tilsyneladende bemærket noget.

Porten er nu bjærget, og havnemester Finn Hansen er glad for, at porten er intakt.

”Porten er faldet ned fordi et jernhængsel var gennemtæret. Nu skal vi have lavet et nyt hængsel og monteret det på porten. Vi kan først sætte porten på plads, når der ikke er nævneværdig strøm. Ellers er det svært at styre porten. Vi skal også have fat i en større kran og formentlig også have assistance af professionelle dykkere til selve monteringen”, fortæller havnemester Finn Hansen.

Ifølge biolog Bent Albæk er der ikke nogen større risiko for fiske- og dyrelivet i Lillehav.

”Portene kan ikke fuldstændig forhindre indsivning af saltvand til Lillehavet, så vandet i Lillehavet er i forvejen saltvandspåvirket. Det betyder, at fiske- og dyrelivet i Lillehavet er tilpasset situationer med vekslende grader af saltvandspåvirkning”, siger biolog Bent Albæk.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk