Slut med at fodre ænder og gæs ved Guderup Mose

14. marts 2017 Nordborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Nu kommer der et Fodring Forbudt-skilt ved Guderup Mose og dermed er det slut med at smide brød ud til ænder og gæs.

Guderup Mose og parken omkring den er en grøn oase midt i byen, som dagligt tiltrækker mange gæster på en lille hyggetur – ikke mindst beboere fra plejecentret lige i nærheden samt dagplejere og andre med børn. Mange fornøjer sig med at fodre andefuglene, og det har nu tiltrukket så store mængder gæs, at det nu er forbudt at fodre fuglene.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Gæssene er desværre blevet så mange, at det er et problem. Et drastisk og formentlig mere effektivt middel ville være, at vi kontaktede en skytte og fik skudt nogle af gæssene, men nu prøver vi, om ikke et mere mindeligt forsøg med et fodringsforbud vil betyde, at gæssene søger væk”, siger jordbrugsteknolog Kristian P. Nordstrøm, i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at der i mange år har været gæs i området i fin balance med andre fuglearter. Problemet er bare, der nu er alt for mange gæs.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 112, Sydals

Fodgænger ramt af bil

25. januar 2022 112

Mandag blev en fodgænger på parkeringsområdet ved Rema 1000 i Høruphav ramt en bil. “En 75-årig mand fra Hæruphavvar i gang med at bakke og han ramte fodgængeren”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Den 56-årige mand fra Sydals, som blev ramt af bilen, fik ingen skader.

Læs mere...