Små ætsninger fik Sønderborg Varmes skorsten til at svaje

2. marts 2020 Samfund

Sønderborg Varme har fået en foreløbig rapport, som forklarer, at deres skorsten ved Nørrekobbel den 17. februar svajede mere end ellers, fordi metalpladen, som skorstenen stod på, var begyndt at korrodere, altså ætse.

“Skorsten stod på en jernplade, der var placeret på et betonfundament – og skorstenen var spændt fast med bolte”, siger direktør for Sønderborg Varme, Erik Wolff, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kan være små lufthuller mellem metalpladen og skorsten – og også mellem metalpladen og fundamentet, men de var fyldt ud med beton.

“Der sker så – ifølge den foreløbige rapport – dét, at jernpladen er korroderet lidt og det gør, at ganske lidt af betonen smuldrer og skylles væk i regnvejret og derfor svajer skorsten mere end den skal”, siger Erik Wolff.

“Så vi er rigtigt glade for, der var en borger, der ringede til os og fortalte det. Vi fik straks en ekspert ud til stedet og det endte med, at skorstenen blev lagt ned”, siger Sønderborg Varmes direktør.

“Vi er glade for, at der ikke er nogle, der kom til skade og for, at skorstenen ikke ødelagde andre bygninger. Og så har vi lært af episoden”, siger han.

“Vores skorstene er blevet efterset og godkendt med jævne mellemrum – og læren kan være, at man også skal kigge på den metalplade, som skorstene står på”, siger Erik Wolff.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk