Smuk bygningskultur skal hædres

20. august 2014 Erhverv

Nu kan borgere i Sønderborg Kommune indstille kandidater til den årlige prisuddeling for smuk bygningskultur, som kommunen foretager i samarbejde med Museum Sønderjylland og områdets bevaringsforeninger.

Prisen er en plakette , dvs. en støbt bronzeplade med et møllemotiv og teksten ”Anerkendelse”. Kunstnerne bag plaketten er Vibeke Fonnesberg og Hanne Ida Helstrup Knudsen.

Der er mulighed for at indstille sig selv såvel som naboen eller andre, som man synes fortjener en anerkendelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kandidaterne kan indstilles i kategorierne ”Smuk istandsættelse og vedligehold”, ”Smukt nybyggeri” og ”Smukt uderum”.

Formålet med anerkendelsen er at påskønne istandsættelse og renovering af bevaringsværdigt byggeri, som har historisk, kulturhistorisk eller æstetisk værdi, og hvor der i materialevalget er taget udstrakt hensyn til byggeriets oprindelige udtryk og arkitektur. Desuden påskønnes nybyggeri, der såvel arkitektonisk, æstetisk og kvalitetsmæssigt tilføjer kommunen nye og særlige kvaliteter.

Sidste års priser gik til Videnshuset på havnen, Gammelgård ved Augustenborg for istandsættelse af historisk vigtig lade og de 5 haver ved digterkvarteret.

Fristen for at indstille kandidater er 11. september 2014. Forslag – helst med fotos – sendes til Plan, Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg eller til mail: mrha@sonderborg.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk