Snoren til Sønderborgs nyrenoverede gågade er klippet

16. august 2019 Erhverv

Fredag eftermiddag var der Grand Opening af gågaden i Sønderborg og det var en begivenhed, der især vakte glæde hos borgmester Erik Lauritze, udvalgsformand Aase Nyegaard og formanden for Sønderborg Handel, Rikke Torré.

“Det har været en dyr, lang, hård og opslidende proces at nå hertil. Men det er en vigtig proces, fordi den handler om Sønderborgs fremtid som handelsby”, sagde Rikke Torré.

“Hvis vi husker at være positive, når vi langt”.

Tålmodighed, tålmodighed

“Når man er med i politik, så vil man jo gerne skabe forbedringer Og nogle gange skal man være tålmodighed. Netop ordet tålmodighed har været nøgleord i den her proces”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

“Tilbage i 2005 kom en omdannelse af Sønderborg midtby og dermed gågaden på bordet i byrådet. Der blev sat yderligere skub i planerne i 2009, hvor jeg selv var formand for Teknik- og Miljøudvalget”, sagde borgmesteren.

Han fik tilføjet, at nu er gågaden klar og så er det op til butiksejerne at trække kunderne indenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi ved godt, der er en sten eller to, der skal rettes og det kommer også til at ske”, sagde Erik Lauritzen.

Tre om at klippe

Som ved alle andre indvielser, så skulle der klippes en snor – og ved gågadeindvielsen skete det med tre klip på stribe.

Saksene blev ført af Aase Nyegaard, borgmesteren og Rikke Torré.

“Indvielsen sker, mens jeg er formand for Teknik- og Miljøudvalget”, sagde Aase Nyegaard.

“Det er god timing fra Aase Nyegaard, for nu har vi andre lavet alt det hårde arbejde”, sagde Erik Lauritzen. Han fik dog tilføjet, at det er ret fint, det er Aase Nyegaard, der er med til at lave det ene af de kommunale snoreklip.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo en handelsgade og det med handel er jo især en kvindeting”.

Aase Nyegaard kunne fortælle, at det ikke kun er i denne byrådsperiode, hun har været optaget af gågaderenoveringen.

“Vi begyndte at snakke om den i 2007 og der har virkeligt været mange problemer undervejs, men der har hele tiden været et enigt byråde bag beslutningen om, at arbejdet skulle gøres”, sagde Aase Nyegaard.

“Og nu er der sammenhæng og harmoni i gaden”.

Talerne blev hørt af flere hundreder sønderborgensere, der også lyttet til musik med Michael Vogensen, Morten Petersen og Sønderborg Garden, inden de testede deres tålmodighed i køen til gratis ringriderpølser.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...