FV19: Socialdemokratiet: Differentieret pensionsalder og udlændingeudspil til debat

19. februar 2019 FV19

Når udlændingeordfører Mattias Tesfaye og finansordfører Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet mandag åbner for posen med partiets planer for en differentieret pensionsalder samt for Socialdemokratiets udlændingeudspil, vil det helt sikkert medføre en livlig debat. For er der noget, der kan få folk op af stolene, er det netop de to emner.

Det sker ved et fyraftensmøde i Knøs Gaard i Høruphav i tidsrummet 16 30-18 15, hvor alle er velkomne – uanset politisk overbevisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mødet er arrangeret af Socialdemokratiet i Sønderborgkredsen og arrangørerne håber på en god debat, så politikerne kan få gode input med tilbage til Christiansborg.

Det er ikke ofte, Mattias Tesfaye besøger Sønderjylland, så det er en enestående lejlighed til at høre, hvad den skarpe politiker har på hjerte. Han er ikke bange for at sige sin mening, og måske derfor er han meget respekteret blandt politikere og i befolkningen.

Mattias Tesfaye er Socialdemokratiets udlændingeordfører, ligesom han er erhvervsuddannelsesordfører og social dumping-ordfører, skriver Socialdemokratiet.

Han har blandt andet skrevet bøgerne ”Velkommen Mustafa” om 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik samt ”Kloge hænder” – hvor Mattias Tesfaye diskuterer velunderbygget og med stort overblik og skarp sans for både humor og logik påstanden om, at teori og praksis ikke er hinandens modsætninger, men tværtimod hinandens forudsætninger. Alligevel har samfundet ofte tilrettelagt uddannelserne på en måde, der i stigende grad adskiller den teoretiske viden om et emne fra den praktiske udførelse af håndværket, faget. Det afspejler sig på jobbet, hvor arbejdet ofte tilrettelægges af folk, der udelukkende har en boglig tilgang til arbejde, og det mærker så forskellige fag som pressefotografer, sygeplejersker og tømrersvende i deres dagligdag. Problemet for både samfundet og mennesket er, at hverken hænderne eller hovedet kan udvikle sig, hvis ikke de arbejder tæt sammen i gensidig respekt.

Selv om de to hovedemner er omfattende, er der nok ingen tvivl om, at der også vil komme spørgsmål om social dumping, som også er er at de store debatemner i samfundet lige nu. Mangel på lærlingepladser i håndværksfag er også et af Mattias Tesfayes kæpheste, så der er nok at tage fat på ved mødet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk