Socialforvaltningen: Gratis cykelreparationer til spejderlejr er helt efter bogen

29. november 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Hvis Spejdernes Lejr skulle have lavet de mange indsamlede cykler hos de lokale cykelhandlere, så skulle der betales timeløn for arbejdet og det mener spejdernes sekretariat ikke, der er plads til i det store budget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har Sønderborg Kommune sikret en væsentlig billigere løsning. Nemlig at lade Værkstedet Østerlund stille gratis arbejdskraft til rådighed for Spejdernes Lejr.

I et notat forklarer Socialforvaltningen, hvorfor det ikke er ulige konkurrence imod de lokale cykelhandlere, som tidligere har takket nej til at lave de mange cykler på frivillig basis.

Den beskyttede beskæftigelse er ikke en privat virksomhed, men et socialretligt tilbud efter servicelovens regler, og hvor kommunerne har en såkaldt ”forsyningsforpligtelse”, dvs.

Artiklen fortsætter under annoncen

kommunerne skal sikre, at borgerne bl.a. kan gives et tilbud efter serviceloven, skriver Socialforvaltningen i et notat til byrådets medlemmer.

Det beskyttede værksted har ingen fortjeneste på at sætte cyklerne i lovlig køredygtig stand, fordi Spejdernes Lejr alene betaler for de reservedele, der skal bruges for at reparere cyklerne.

Kommunen vurderer også, at det ikke er ubillig konkurrence efter servicelovens § 106 at lade værkstedet lave cyklerne.

Der er ikke tale om fortløbende reparationer af cykler for private borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der ses ikke at være en eller flere bestemte private virksomheder, som har fået en økonomisk fordel, vurderer Socialforvaltningen.

Sønderborg Kommune støtter Spejdernes Lejr 2017 efter kommunalfuldmagten, som vedtaget af byrådet.

Kommunen kan med afsæt i den reparere og stille cykler til rådighed for deltagerne i Spejdernes Lejr 2017.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Følg med i Forskningens Døgn

22. april 2021 Uddannelse

I næste uge kan alle se med på deres computer, tablet eller telefon, når forskere fra blandt andet universiteter, virksomheder og formidlings- og forskningscentre deler ud af deres viden inden for en bred række af emner og områder. Det er nemlig blevet tid til den årlige begivenhed, der går under betegnelsen Forskningens Døgn, som er […]

Læs mere...