Socialforvaltningen: Gratis cykelreparationer til spejderlejr er helt efter bogen

29. november 2016 Erhverv

Hvis Spejdernes Lejr skulle have lavet de mange indsamlede cykler hos de lokale cykelhandlere, så skulle der betales timeløn for arbejdet og det mener spejdernes sekretariat ikke, der er plads til i det store budget. Derfor har Sønderborg Kommune sikret en væsentlig billigere løsning. Nemlig at lade Værkstedet Østerlund stille gratis arbejdskraft til rådighed for Spejdernes Lejr.

I et notat forklarer Socialforvaltningen, hvorfor det ikke er ulige konkurrence imod de lokale cykelhandlere, som tidligere har takket nej til at lave de mange cykler på frivillig basis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den beskyttede beskæftigelse er ikke en privat virksomhed, men et socialretligt tilbud efter servicelovens regler, og hvor kommunerne har en såkaldt ”forsyningsforpligtelse”, dvs. kommunerne skal sikre, at borgerne bl.a. kan gives et tilbud efter serviceloven, skriver Socialforvaltningen i et notat til byrådets medlemmer.

Det beskyttede værksted har ingen fortjeneste på at sætte cyklerne i lovlig køredygtig stand, fordi Spejdernes Lejr alene betaler for de reservedele, der skal bruges for at reparere cyklerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen vurderer også, at det ikke er ubillig konkurrence efter servicelovens § 106 at lade værkstedet lave cyklerne.

Der er ikke tale om fortløbende reparationer af cykler for private borgere. Der ses ikke at være en eller flere bestemte private virksomheder, som har fået en økonomisk fordel, vurderer Socialforvaltningen.

Sønderborg Kommune støtter Spejdernes Lejr 2017 efter kommunalfuldmagten, som vedtaget af byrådet. Kommunen kan med afsæt i den reparere og stille cykler til rådighed for deltagerne i Spejdernes Lejr 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...