Socialrådgiverne i Sønderborg Kommune er overbelastede

6. marts 2018 Samfund

Lange sagsbehandlinger rammer handicappede børn i bl.a. Sønderborg Kommune og dermed kommer handicappede børn i klemme, når sagerne hober sig op på socialrådgivernes borde. Det viser en aktindsigt DR Syd har fået.

I 2017 havde Sønderborg kommune 53 sager per sagsbehandler på børnehandicapområdet og Dansk Socialrådgiverforening anbefaler, at deres medlemmer behandler 35-45 sager på børnehandicapområdet om året.

I Sønderborg Kommune endte 18 afgørelser på børnehandicapområdet sidste år i Ankestyrelsen. 12 af dem blev omgjort, fordi kommunen havde lavet fejl i sagsbehandlingen og det er ikke godt nok, erkender Claus Klaris, der er formand i børne- og uddannelsesudvalget.

”Der har været udfordringer på området, og det er også de udfordringer, vi prøver at gøre noget ved nu her og har gjort noget ved i den sidste periode”, siger han til DR Syd.

“Byrådet har nu afsat flere penge til området og har set nærmere på, hvordan opgaven bliver løst for at sikre den bedst mulige kvalitet”, siger Claus Klaris.

En sag om et handicappet barn kan indeholde mange forskellige problemstillinger, såsom hvilke hjælpemidler er barnet berettiget til at have i hjemmet, om familien kan få tilskud til hjemmetræning eller tabt arbejdsfortjeneste, eller om barnet skal visiteres til et offentligt tilbud uden for hjemmet.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...