Socialrådgiverne i Sønderborg Kommune er overbelastede

6. marts 2018 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Lange sagsbehandlinger rammer handicappede børn i bl.a. Sønderborg Kommune og dermed kommer handicappede børn i klemme, når sagerne hober sig op på socialrådgivernes borde. Det viser en aktindsigt DR Syd har fået.

I 2017 havde Sønderborg kommune 53 sager per sagsbehandler på børnehandicapområdet og Dansk Socialrådgiverforening anbefaler, at deres medlemmer behandler 35-45 sager på børnehandicapområdet om året.

I Sønderborg Kommune endte 18 afgørelser på børnehandicapområdet sidste år i Ankestyrelsen. 12 af dem blev omgjort, fordi kommunen havde lavet fejl i sagsbehandlingen og det er ikke godt nok, erkender Claus Klaris, der er formand i børne- og uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der har været udfordringer på området, og det er også de udfordringer, vi prøver at gøre noget ved nu her og har gjort noget ved i den sidste periode”, siger han til DR Syd.

“Byrådet har nu afsat flere penge til området og har set nærmere på, hvordan opgaven bliver løst for at sikre den bedst mulige kvalitet”, siger Claus Klaris.

En sag om et handicappet barn kan indeholde mange forskellige problemstillinger, såsom hvilke hjælpemidler er barnet berettiget til at have i hjemmet, om familien kan få tilskud til hjemmetræning eller tabt arbejdsfortjeneste, eller om barnet skal visiteres til et offentligt tilbud uden for hjemmet.

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...