Socialt udsatte kan fremover få ordnet deres tænder

2. december 2020 Samfund

I Sønderborg Kommune er der en del udsatte borgere, der ikke kommer til tandlæge, selvom de har tandsmerter og problemer med tænderne. De kedelige sidegevinster er spisebesvær, dårlig livskvalitet og risiko for social isolation. Nu opretter kommunen et tilbud om socialtandpleje og kommunens socialfaglige medarbejdere går i gang med en aktiv indsats, der skal hjælpe borgerne med at komme afsted til tandlæge.

Det skriver Sønderborg Kommune.

Initiativet udspringer af en ny lov om social tandpleje, som pålægger kommunerne at tilbyde gratis akut smertelindrende og funktionsopbyggende behandling til de mest socialt udsatte borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi hilser den nye lov velkommen og griber det som en mulighed for at gøre en ekstra indsats for at mindske social ulighed i sundhed. Vi kender i forvejen mange af de borgere, som vi ved kan få glæde af netop det her nye initiativ og som helt klart vil få en bedre livskvalitet, når de kommer af med tandsmerterne”, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...