Socialt udsatte kan fremover få ordnet deres tænder

2. december 2020 Samfund

I Sønderborg Kommune er der en del udsatte borgere, der ikke kommer til tandlæge, selvom de har tandsmerter og problemer med tænderne. De kedelige sidegevinster er spisebesvær, dårlig livskvalitet og risiko for social isolation. Nu opretter kommunen et tilbud om socialtandpleje og kommunens socialfaglige medarbejdere går i gang med en aktiv indsats, der skal hjælpe borgerne med at komme afsted til tandlæge.

Det skriver Sønderborg Kommune.

Initiativet udspringer af en ny lov om social tandpleje, som pålægger kommunerne at tilbyde gratis akut smertelindrende og funktionsopbyggende behandling til de mest socialt udsatte borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi hilser den nye lov velkommen og griber det som en mulighed for at gøre en ekstra indsats for at mindske social ulighed i sundhed. Vi kender i forvejen mange af de borgere, som vi ved kan få glæde af netop det her nye initiativ og som helt klart vil få en bedre livskvalitet, når de kommer af med tandsmerterne”, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 112, Gråsten

Politiet tog bilen fra en kvinde fra Nordborg

6. december 2021 112

Søndag standsede politiet en 33-årig kvinde fra Nordborg, som kørte i bil på den Sønderjyske Motorvej. “Kvinden har ikke kørekort og fordi det ikke er første gang hun alligevel kører – og bliver standset – så har vi beslaglagt hendes bil”, siger Thomas Berg fra politiet i Sønderborg.

Læs mere...