Søndagshygge med ældre-brunch i Jørgensgaard

9. februar 2014 Frivillige

Hver anden søndag samles en gruppe ældre mennesker fra Jørgensgaard i et lokale i nummer to.IMG_0155

Helene vil meget gerne have flere til at hjælpe.

Helene vil meget gerne have flere til at hjælpe.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Enten spiller vi pakkespil eller også hygger vi med brunch, siger en af de fire frivillige, der bruger tid og kræfter på at bringe lidt solskin og rutine-afbræk ind i de ældres dage. Og når man lægger mærker til stemningen omkring brunchbordet, så lader det til at være en god idé.

– Tænk på at flere af dem sidder helt alene dag ud og dag ind, siger Helle, der er frivillig. Tovholder for de frivillige er Helene, der siger:

– Når vi kan finde nogle penge gennem kommunen, så bruger vi dem på udflugter for de ældre, så de ser lidt andet end udsigten fra vinduet, siger hun. Helene skynder sig at tilføje, at der sagtens kan bruges et par frivillige mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er tre kvinder og så er der en herre, der nogle gange hjælper os, siger hun. Så lille en gruppe er sårbar overfor sygdom og andet, der kan udløse et afbud.

Tandsbjerg er for langt væk

Helle skal passe køkkenet, hyggesnakke og servicere.

Helle skal passe køkkenet, hyggesnakke og servicere.

Artiklen fortsætter under annoncen

På plejecentret tæt ved Jørgensgaard 2 har en del aktiviteter, der alle er målrettet ældre mennesker.

– De gavner bare ikke alle ældre i Jørgensgaard. Mange kan ikke selv gå hen til plejecentret og der er ingen til at hente og bringe dem, siger Helle til Sønderborg Nyt. De ansatte på plejecentret har en række bundne opgaver i deres dage og de må ikke påtage sig ekstra serviceopgaver, selvom det gør dagene meget bedre for de ældre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...