Søndagshygge med ældre-brunch i Jørgensgaard

9. februar 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Hver anden søndag samles en gruppe ældre mennesker fra Jørgensgaard i et lokale i nummer to.IMG_0155

Helene vil meget gerne have flere til at hjælpe.

Helene vil meget gerne have flere til at hjælpe.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Enten spiller vi pakkespil eller også hygger vi med brunch, siger en af de fire frivillige, der bruger tid og kræfter på at bringe lidt solskin og rutine-afbræk ind i de ældres dage. Og når man lægger mærker til stemningen omkring brunchbordet, så lader det til at være en god idé.

– Tænk på at flere af dem sidder helt alene dag ud og dag ind, siger Helle, der er frivillig. Tovholder for de frivillige er Helene, der siger:

– Når vi kan finde nogle penge gennem kommunen, så bruger vi dem på udflugter for de ældre, så de ser lidt andet end udsigten fra vinduet, siger hun. Helene skynder sig at tilføje, at der sagtens kan bruges et par frivillige mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er tre kvinder og så er der en herre, der nogle gange hjælper os, siger hun. Så lille en gruppe er sårbar overfor sygdom og andet, der kan udløse et afbud.

Tandsbjerg er for langt væk

Helle skal passe køkkenet, hyggesnakke og servicere.

Helle skal passe køkkenet, hyggesnakke og servicere.

Artiklen fortsætter under annoncen

På plejecentret tæt ved Jørgensgaard 2 har en del aktiviteter, der alle er målrettet ældre mennesker.

– De gavner bare ikke alle ældre i Jørgensgaard. Mange kan ikke selv gå hen til plejecentret og der er ingen til at hente og bringe dem, siger Helle til Sønderborg Nyt. De ansatte på plejecentret har en række bundne opgaver i deres dage og de må ikke påtage sig ekstra serviceopgaver, selvom det gør dagene meget bedre for de ældre.

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...