Sønderborg: 35 registrerede hjemløse

16. september 2015 Samfund

En ny rapport fra SFI viser, at antallet af hjemløse i Sydjylland er steget over de seneste to år. I Sønderborg er der, ifølge rapporten, 35 borgere der står uden tag over hovedet.images

Ligesom på landsplan er antallet af hjemløse i Sydjylland steget. I 2013 var antallet af hjemløse i området 542 ifølge SFI, mens tallet skulle være steget til 619 her i 2015. Det er en stigning på 14 procent,  skriver TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flest hjemløse er der i Esbjerg Kommune, hvor 136 borgere står uden permanent tag over hovedet, mens alle borgerne på Fanø derimod har en bopæl.

På landsplan er der registreret 6.138 hjemløse personer i Danmark, ifølge SFI.

Cirka halvdelen af de hjemløse borgere har været hjemløse i under ét år, hvilket viser, at der sker en fortsat nytilgang af borgere, der kommer ud i en hjemløshedssituation.

Rapporten viser også, at det er under en tredjedel af de hjemløse borgere, der er skrevet op til egen bolig eller et botilbud, og at kun en fjerdedel af de hjemløse borgere har en kommunal handleplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen er bestilt og finansieret af Social- og Indenrigsministeriet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle brandmændene og -kvinderne

29. juli 2021 Samfund

På egne og på fællesskabets vegne udtrykker borgmester Erik Lauritzen en kæmpestort tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og de fleste af os nyder sommeren, så har mange mange ansatte og frivillige i vores beredskab knoklet med een af de værste brande i nyere tid […]

Læs mere...