Sønderborg Bibliotek: Gør ture med racercykel eller løbesko os klogere?

23. september 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

Flere befolkningsundersøgelser har peget på, at der er en sammenhæng mellem, hvor fysisk aktive vi er og hvor godt vi klarer os i boglige fag i skolen.fri1

På Biblioteket Sønderborg kan du tirsdag kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

14 høre professor Jens Bo Nielsen fra Københavns Universitet fortælle om fysisk aktivitets betydning for hjernens læring og hukommelse.

Årsagen sammenhængen er ikke fuldt afklaret, men dyreforsøg viser, at gnavere, der har mulighed for at løbetræne i en trædemølle, er bedre til at finde vej i en labyrint end dyr, der ikke har løbetrænet, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Mennesker er også bedte til at huske det de har lært hvis de er fysisk aktive indenfor nogle få timer før eller efter læringsperioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den fysiske aktivitet skal være intensiv men behøver ikke at være langvarig – og kan bestå i såvel cykel og løbe træning som forskellige former for holdsport – blot pulsen kommer højt op.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Kultur, Sønderborg

De faldne fra Stormen på Dybbøl blev mindet

18. april 2021 Kultur

Søndag formiddag klokken 10 var der mindehøjtidelighed ved Krigergravene på Dybbøl Banke i anledning af 157-året for Stormen på Dybbøl, hvor 11.000 danske soldater blev angrebet af 37.000 veludrustede preussiske soldater. “Angrebet begyndte – efter flere timers bombardement, klokken 10”, sagde oberstløjtnant Claus Klaris i sin tale. Når vi i dag markerer Dybbøldagen, så er […]

Læs mere...