Sønderborg blandt landets bedste til at hjælpe borgere i job

9. december 2019 Erhverv

Beskæftigelsen har slået rekord i Danmark, og ledigheden er generelt lav i hele landet. Sønderborg Kommune er en af de kommuner, der er bedst til at hjælpe borgerne i beskæftigelse. Dansk Arbejdsgiverforening har kigget nærmere på, hvordan de 98 danske kommuner klarer sig og her placerer Sønderborg sig i toppen med en gennemsnitlig 16. plads målt i forhold til 10 forskellige målepunkter.

Kommunerne er blandt andet blevet målt i forhold til hvor mange uger borgerne i gennemsnit står uden arbejde, hvor mange flexjobbere der er i beskæftigelse og om kontakthjælpsmodtagerne er klar til at søge job. Sønderborg Kommune klarer sig generelt flot i forhold til alle 10 målepunkter og ligger i toppen på fem ud af de 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tredjebedst til virksomhedssamarbejde

Der hvor Sønderborg klarer sig bedst er i forhold til Jobcenterets samarbejde med virksomhederne. Her placerer Sønderborg sig som landets tredje bedste – en placeringen, der kan tilskrives kommunens højt prioriterede virksomhedsindsats.

“Vi har en vision om at være virksomhedernes foretrukne rekrutteringspartner, og det sker bl.a. ved en tæt kontakt. Jobcentret besøger cirka 2000 virksomheder om året for at lære dem og deres behov at kende. Kendskab og relation er nøglen til et godt og frugtbart samarbejde, og det glæder mig hver gang jeg oplever, at virksomhedsindsats bærer frugt”, siger medlem af Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget og formand for Erhvervsudvalget Gerhard Bertelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I vores beskæftigelsespolitik sætter vi tilliden til og troen på det enkelte menneske først, og vi har fokus på at indsatserne skal sætte den enkeltes styrker og evner i spil. Jeg tror på, den anerkendende tilgang er den helt rigtige i forhold til at hjælpe mennesker til beskæftigelse, og jeg er stolt af den flotte placering Jobcenter Sønderborg får i Dansk Arbejdsgiverforenings undersøgelse”, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget Jan Prokopek Jensen.

Dansk Arbejdsgiverforening fremhæver i deres undersøgelse virksomhedsarbejdet som et af de redskaber, der har en dokumenteret positiv beskæftigelseseffekt

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Vil du med i Ældrerådet?

19. juni 2021 Samfund

Der er valg til Ældrerådet tirsdag den 16. november og fordi de fleste af de nuværende medlemmer ikke genopstiller, er der brug for nye kandidater. Ældrerådets formand, Karin Dalager, er en af dem, der har valgt at sige stop: ”Jeg har været med i otte år og i alle årene været formand. Det er utroligt […]

Læs mere...