Sønderborg bød velkommen til A. P. Hansen på Ankerpladsen

13. april 2019 Kultur

Hundredvis af sønderborgensere var med til lørdagens afsløring af bronzebusten af A. P. Hansen, som fremover skal stå på Ankerpladsen og kigge udover Alssund, over mod Alsion, som A. P. Hansen var en af hovedkræfterne bag.

Det har taget en initiativgruppe omkring 14 måneder at få virkeliggjort bronzebusten og derfor var det også en stolt Mogens Jensen, der på vegne af initiativgruppen, bød velkommen til afsløringen:

”På vegne af en gruppe lokale ildsjæle spurgte jeg Sønderborg Kommune om tilladelse til, at en buste af ildsjælen A P Hansen kunne placeres på et kommunalt areal. Allerhelst her på den smukke nye Ankerplads. Pladsen er egentlig Havbogades Beboerforenings grønne område og det har været en fornøjelse at beboerforeningen -med formand Jens Peter Rasmussen i front – fra starten har bakket positivt op om placeringen. Vi siger mange tak til Sønderborg Kommune og til Havbogades Beboerforening”, sagde Mogens Jensen blandt andet, da han holdt tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der var mange rosende ord til A. P. Hansen:

”Din store interesse for kunst og kultur er til glæde og gavn for Sønderborg. Som mangeårig formand for den nedlagte Sønderborg Kommunes Kunstfond og som engageret ildsjæl, har du ihærdigt været foregangsmand og initiativtager til, at Sønderborg i dag har en markant kunstnerisk profil. Du har skabt et unikt kunstnerisk oplevelsesgrundlag i det offentlige rum, som kommende generationer af kunstneriske og kreative ildsjæle kan bygge videre på”, sagde Mogens Jensen fra initiativgruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bronzebusten er finansieret af en række lokale sponsorer og det er Sønderborgs lokale kunstner Vibeke Fonnesberg der, som en hyldest til ildsjælen og i respekt for personligheden, har skabt portrætbusten af A. P. Hansen.

A. P. Hansen var, som altid, i det lune og humoristiske hjørne, da han tog mikrofonen og takkede for bronzebusten:

”Det er en ubeskrivelig ære at blive stillet op her på havnen i Sønderborg og kigge ud over vandet og tak til byen fordi de vil huse mig her på Ankerpladsen”, sagde A. P. Hansen i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stadigt visionær

At A. P. Hansen fortsat har fokus på udviklingen af Sønderborg var der ingen tvivl om, da A. P. Hansen løftede sløret for, hvad han ville gøre, hvis han var borgmester:

”Hvis jeg var borgmester i Sønderborg Kommune så ville Sønderborg se helt anderledes ud. Jeg vil begynde med at udskrive en konkurrence om, hvilken farve Kong Christian den X’s Bro skal have fremover, fordi den trænger til at blive peppet op. På hver side af broen skal der være en fjernsynsskærm med reklamer på, fordi der sejler 25.000 både igennem om året, som alle venter op til 30 minutter, inden broen bliver åbnet og det kan vi bruge til et kæmpe reklamefremstød for Sønderborg, så de sejlende folk lægger til og ikke bare sejler igennem, At sejlerne bare sejler igennem, har vi jo ingen glæde af”, sagde A. P. Hansen

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var også taler fra borgmester Erik Lauritzen, Jens Peter Rasmussen fra Havbogades Beboerforening og kunstner Vibeke Fonnesberg

SønderborgNYT sendte direkte fra afsløringen af bronzebusten af A. P. Hansen og du kan se optagelserne på SønderborgNYTs Facebook side. Del 1 kan ses herdel 2 kan ses her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...