Sønderborg Boligforening har sat energirenoveringen på dagsorden

28. august 2020 Samfund

Sønderborg Boligforening – Søbo – har sat energirenoveringen på dagsorden og da boligblokkene på Grundtvigsallé 9 til 27 – afdeling 12 – skulle have nyt tag, gik afdelingsbestyrelsen et skridt videre og ønskede solceller.

Rådgivende ingeniør, Torben Esbensen fra Dansk Energi Management, tog endnu et skridt og anbefalede solceller med batteri så overskydende solenergi lagres i batterier i stedet for at den sendes den ud på elnettet.

”Afdelingen skulle have nyt tag, så ville det jo være fjollet at lade være”, siger Birthe Holm, bestyrelsesformand for afdeling 12. Afdelingsbestyrelsen valgte også at sige ja til batteridelen, fordi der kan hentes EU-tilskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg kan mærke, at beboere har større og større interesse i udnyttelsen af solenergi, men stadigvæk skal der være økonomi i det. Det giver en huslejestigning, men samtidig sparer de på elregningen. Det vigtigste er, at det løber rundt”, mener Torben Esbensen.

Birthe Holm synes, at alle energirenoveringer, som Søbo har gennemført indtil i dag, gør, at beboerne bor miljørigtigt og henviser til nye vinduer i soveværelse, ny terrassedør, loftsisolering og LED-lys på udendørsareal.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Alt det øger komforten, ikke alene i lejligheden, men også udendørs”, siger Birthe Holm og tilføjer, at afdelingen også har en varmepumpe til fællesvaskeriet og jordvarme på ønskelisten.

Denne artikel er bragt i samarbejde med ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk