Byrådet følger op med flere lokale krisetiltag

23. marts 2020 Samfund

Sønderborg Kommune har allerede sat gang i flere indsatser for at styrke likviditeten hos leverandører til kommunen og for at rådgive borgere og virksomheder i forhold til hjælpepakker og nye procedurer. Nu kommer der yderligere ekstraordinære tiltag.

“Det er en helt ekstraordinær situation, vi befinder os i. Derfor er jeg også glad for at kunne melde ud, at Byrådets partier er enige om at støtte op om det private erhvervsliv ved at fastholde budgetterne for vedligeholdelse og renovering, som vi har vedtaget, og enighed om at sikre fremdrift i planlagte og budgetlagte anlægsprojekter. Vi er enige om at komme med forslag til at fremrykke renoveringsopgaver på kommunale bygninger fra budget 2021, herunder også ekstraordinær renovering af skoler for at holde et højere aktivitetsniveau i hele 2020”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse. Han tilføjer, at fagudvalgene og Økonomiudvalget fortsat arbejder videre med se på initiativer, som kan lette situationen for borgerne, erhvervslivet og foreninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også enighed i Økonomiudvalget om, at det ønsker vedligeholdelse og renholdelsesarbejde i Vej & Park samt Ejendomsservice genoptaget, hvor det kan udføres som enkeltmandsarbejde.

Andre tiltag som straks sættes i gang 

Henstand af huslejebetalinger i kommunalt ejede bygninger og arealer for små og mindre virksomheder

Skærpet fokus på hurtig udbetaling af sygedagpenge til virksomheder, hvor ansatte bliver ramt af Corona-virus.

“Jeg vil desuden, heldigvis også sammen med et enigt økonomiudvalg, opfordre alle til at handle lokalt, at benytte de lokale cafeer og restauranter til take away og jeg vil opfordre boligorganisationer og kommunalt ejede selskaber til at fastholde og måske endda fremrykke investeringer”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De enkelte fagudvalg opfordres til at overveje tiltag, der kan hjælpe på de økonomiske og praktiske udfordringer hos borgere, lokale samarbejdspartnere, virksomheder, foreninger og andre lokale aktører.

Forvaltningen har lavet forslag på de enkelte udvalgsområder, som vil blive lagt på bordet tilde kommende udvalgsmøder.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Artiklen fortsætter under annoncen


Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Post- og pakkebutikken i Borgen lukket fra søndag

18. maj 2022 Erhverv

Søndag den 22. maj er sidste åbningsdag i post- og pakkebutikken Borgen Welcome, i Borgen Shopping. ”Vi har igennem de snart fire år, som postbutikken har været drevet i centret, set en tendens i kundernes ønsker til modtagelse af pakker, som er gået i retning af, at man ønsker, at pakken kan leveres på en […]

Læs mere...