Sønderborg deltager i World Cleanup Day

2. maj 2019 Samfund

En planet. Et mål. Sådan lyder budskabet fra organisationen ’Lets Do It’, der står bag World Cleanup Day – et initiativ som sidste år fjernede 88.500 tons affald fra naturen på verdensplan.

World Cleanup Day 2019 løber af stablen den 21. september og Sønderborg er blandt de byer der deltager, hvor borgerne indsamler affald og for Danmark er målet, at samle min. 3-4 gange så meget affald i forhold til sidste år.

En pressemeddelelse fra arrangørerne oplyser, at hvis bare 5% af danskerne, ca. 290.000, personer, rydder én plasticpose op i naturen denne dag, vil det fjerne ca. 5,7 ton plasticaffald – en lille handling, som gør en kæmpe forskel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lidl er hovedsponsor for World Cleanup Day 2019 og de er begejstrede for den nye aftale, der tilføjer endnu en aktivitet til kædens omfattende CSR-strategi.

”I Lidl er vi med til at sætte fokus på problematikken om affald i naturen, og vi bidrager dermed til en renere planet for os og vores efterfølgere. Det er vigtigt, at alle tager ansvar for at løse problemet, og det gælder også Lidl som virksomhed. Tilføjelsen af World Cleanup Day til vores CSR-aktiviteter er et godt eksempel på det, vi ønsker at bidrage med i vores bestræbelser på at imødekomme FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig fremtid”, fortæller CEO fra Lidl, Dirk Fust.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen til World Cleanup Day opstod i Estland i 2008, hvor 50.000 mennesker deltog. I 2018 omfattede projektet 17 millioner frivillige fordelt på 158 lande, og i 2019 håber man på endnu flere deltagere. Helt præcist 5% af verdens befolkning.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk