Sønderborg dumper i erhvervsvenlighed

3. september 2014 Erhverv

Onsdag morgen kom Dansk Industris vurdering af 96 kommuners erhvervsvenlighed ud til offentligheden og den sender et voldsomt vink med en vognstang til byrådet. Sønderborg er igen gået tilbage på dybest set alle indikatorer – og Sønderborg er nu landets næstdårligste kommune at have virksomhed i.

Erhvervslivet giver dumpekarakterer til Sønderborg Kommune.

Erhvervslivet giver dumpekarakterer til Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal der findes en kommune med ringere erhvervsvenlighed, så skal der kigges på Vordingborg.

Som det fremgår af det vedhæftede skema, så trækker skattestigningen nedad, men det er bestemt ikke skat alene, der afgør, om det er godt at have virksomhed i Sønderborg.

Dialogen mellem virksomheder og kommune er, trods Erhvervskontakten, blevet ringere gennem det seneste år. Sammen med andre indikatorer tæller det også.

Det skal nævne, at Sønderborg har arbejdet sig nedad på ranglisten gennem fire år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se vurderingsskemaet-skemaet HER

Fakta

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2014, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er femte år i træk, at DI laver undersøgelsen.

  • 6.777 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2014. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image m.v.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

  • 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner, Læsø og Fanø, deltager ikke.
Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...