Sønderborg er på forkant med ny beskæftigelsesreform

15. januar 2015 Erhverv

Uddannelse har en central rolle i den beskæftigelsesreform, der trådte i kraft den 1. januar. I Sønderborg Kommune er man dog et skridt foran, da Arbejdsmarkedsudvalget allerede for et år siden opprioriterede uddannelse af de ledige.

Den 1. januar trådte en ny beskæftigelsesreform for a-dagpengeområdet i kraft, og et af de helt centrale elementer er et uddannelsesløft til de mange ufaglærte ledige og de der måtte have en uddannelse som ikke længere kan bruges.

I Sønderborg Kommune har der dog allerede gennem længere tid være

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Prokopek peger på uddannelse som vejen til job.

Jan Prokopek peger på uddannelse som vejen til job.

t fokus på at uddannelse er et yderst vigtigt redskab i indsatsen for at få flere ledige i arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da kommunen for et år siden fik et nyt arbejdsmarkedsudvalg blev det med det samme besluttet, at en målrettet uddannelsesindsats skulle prioriteres.

Jobcenter Sønderborg har derfor i 2014 haft fokus på at anvende uddannelse i beskæftigelsesindsatsen, og således er antallet af ledige a-dagpengemodtagere, som har fået ordinær uddannelse, næsten fordoblet i forhold til i 2013 (+92 pct.). Samtidig er revalideringsredskabet blevet anvendt i højere grad, så der nu er 200 revalideringsforløb i Sønderborg Kommune mod 150 året forinden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Uddannelse er og bliver vejen frem, når de ledige skal ind på arbejdsmarkedet. Det er der slet ingen tvivl om, og derfor er jeg også glad for at se, at det er lykkes at implementere de målsætninger, som Arbejdsmarkedsudvalget for et år siden blev enige om, at der skulle sættes øget fokus på”, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

“At de unge skal have en uddannelse for at være bedst muligt rustet til fremtiden er der jo ingen der kan være uenige i, men for de lidt ældre, ufaglærte og de ledige, der har en uddannelse som ikke matcher det nuværende arbejdsmarked, er det altså også vejen frem. Vi skal have fokus på den enkelte borger og på hvordan han eller hun bedst kommer videre på vejen mod varig beskæftigelse. Og her er dygtiggørelse og uddannelse et vigtigt redskab, hvilket beskæftigelsesreformen nu også understøtter”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu støtter reformer den vej, vi slog ind på i 2014 og det er glimrende, siger Petter Astrup.

Nu støtter reformer den vej, vi slog ind på i 2014 og det er glimrende, siger Petter Astrup.

At Sønderborg Kommune er på forkant med intentionerne i den nye beskæftigelses reform betyder dog på ingen måde at der slækkes på ambitionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Arbejdsmarkedsudvalget har en målsætning om at det generelle uddannelsesniveau i kommunen skal hæves. Kun på den måde er vi i stand til at være konkurrencedygtige og understøtte det lokale erhvervslivs behov for kompetent arbejdskraft, og kun på den måde sikrer vi at flest mulige borgere opnår en tilknytning til arbejdsmarkedet. Så vi arbejder ufortrødent videre og glæder os over at reformerne understøtter det, som vi hele tiden har ment var vigtigt, understreger næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget”, Petter Astrup.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...