Sønderborg er vært for den 10. Dansk-Tysk Musikskoledag

Pressefoto
Pressefoto
2. november 2021 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg bliver ikke alene vært for en Tour de France-etape næste år, men også vært for den 10. Dansk-Tysk Musikskoledag, skriver Sønderborg Kommune.

Dansk-Tysk Musikskoledag er et samarbejde mellem de syv musikskoler i grænseregionen: Kreismusikschule Schleswig-Flensburg, Musikschule Flensburg, Kreismusikschule Nordfriesland, Haderslev Musikskole, Tønder Kultursskole, Aabenraa Musikskole og Sønderborg Musikskole.

Musikskoledagen er en del af kulturaftalen i det regionale samarbejde i Kulturregion Sønderjylland-Schleswig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk-tysk musikskoledag finder sted én gang om året og værtskabet går på skift mellem de syv musikskoler. Dagen giver elever og lærere mulighed for at præsentere deres musikalske arbejde for hinanden og ikke mindst for et stort publikum, ligesom musikskoledagen også giver mulighed for musikalske samarbejder på tværs af grænsen.

Efter en lang corona-pause kunne den 9. musikskoledag endelig holdes i lørdags på A.P. Møller Skolen i Slesvig, hvor Musikskoleleder Allan Ørslev fra Sønderborg Musikskole modtog stafet-flaget af Willi Neu fra Musikschule Schleswig-Flensburg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os til at fejre det gode og unikke samarbejde mellem de 7 musikskoler henover grænsen. Næste år er det 10 år siden, den første dansk-tysk musikskoledag blev afholdt i Husum og vi glæder os til at være vært for dette jubilæum den 21. maj 2022 i Sønderborg med masser musik i hele byen”, siger musikskoleleder Allan Ørslev fra Musikskolen.

Det bliver en festdag med masser af musik, rundt omkring i byen, både udendørs og indendørs. Dansk-Tysk Musikskoledag ligger i 100 dages-perioden op til Tour de France og det vil uundgåeligt også komme til at skinne igennem på Dansk-Tysk Musikskoledag.

29. februar 2024 Samfund, Sønderborg

Hjerneugen fejres med foredrag og minimesse

29. februar 2024 Samfund

KompetenceCenter for Hjerneskade i Sønderborg Kommune inviterer til et gratis arrangement i samarbejde med Foreningen Købmandsgården – og det henvender sig til mennesker der er ramt af hjerneskade, deres pårørende og alle andre der ønsker mere viden om hjernen, og hvad der sker, når den rammes. Uge 11 er International Hjerneuge og det er i […]

Læs mere...