Sønderborg er vært for IEEE CPE-POWERENG Conference i 2019

4. november 2017 Erhverv

Det er en kæmpe cadeau til Syddansk Universitet, Sønderborg-området og det grænseoverskridende samarbejde med uddannelses- og forskningsinstitutterne i Nordtyskland, at verdens største internationale ingeniørsammenslutning, IEEE, har valgt Sønderborg som destination for konferencen IEEE CPE-POWERENG Conference i 2019.

Konferencen er landet i Danmark for første gang ikke mindst hjulpet godt på vej af et stærkt samarbejde i Interreg 5a projektet “PE:Region” på tværs af den dansk-tyske grænse, det lokale erhvervsliv og kommunen, men også af et uvurderligt arbejde fra Inspiring Denmarks side.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hotspot for effektelektronik

Det bliver projektleder og ph.D. Kasper M. Paasch fra Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet i Sønderborg, der bliver tovholder for konferencen.

”Konferencen giver mulighed for ikke blot vores region, men for hele Danmark og Slesvig-Holsten at markere sig som et hotspot inden for effektelektronik. Effektelektronik har i de senere år vist en betydelig vækst, og konferencen passer meget fint ind i strategien, Syddansk Universitet, regionen og kommunen har omkring dette”, siger Kasper M. Paasch i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Energieffektivitet og PE:Region

Sønderborg-området har med klyngen inden for energieffektivitet (CLEAN) satset stærkt på blandt andet elektronik-området og har formået at bygge bro og skabe et tæt samarbejde ikke blot over den dansk-tysk grænse, men også med erhvervspartnere i området.

I disse år gennemføres det Interreg-støttede Power Electronics Region (PE:Region) projekt, som også har spillet en afgørende rolle for IEEE’s valg af Sønderborg som destination for 2019-konferencen, og konferencen afvikles i tæt samarbejde med PE:Region projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet med PE:Region er at sikre, at den dansk-tyske grænseregion bevarer sin førende rolle i at udvikle og producere innovative effektelektroniske komponenter og systemer. Det omfatter energieffektive produkter, der passer til de voksende markeder, hvor regionens virksomheder har indtaget en stærk position i værdikæderne for vedvarende energi, frekvensomformning, styring og regulering af elektrisk energi og grøn mobilitet.

Stærk opbakning fra by og erhvervsliv

”Vi er meget glade for, at vores arbejde med konferencebuddet bar frugt. Det er et godt eksempel på, hvordan et stærkt samspil mellem forskning, erhverv og by kan tiltrække anerkendte internationale konferencer som IEEE CPE-POWERENG. Kasper M. Paasch har i samarbejde med bl.a. Sønderborg Vækstråd gjort en stor indsats, sammensat en stærk organiseringsgruppe og fået opbakning fra en række topfolk inden for fagområdet. Det er en opskrift på succes, som gør det muligt at konkurrere med store byer i hele verden om at tiltrække attraktive konferencer”, siger Morten Olstrup, Project Manager hos Inspiring Denmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Tiltrækningen af IEEE CPE-POWERENG konferencen beviser, at Sønderborg har noget at byde på som konferenceby. Ved at forene kræfterne, kan det lykkes at tiltrække de rigtige konferencer, der understøtter Sønderborg områdets udvikling, og det lover godt for den fremtidige indsats”, siger Sønderborgs erhvervsturismechef Klaus Jørgensen.

IEEE CPE-POWERENG Conference finder sted 23.-25. april 2019 på Syddansk Universitet i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk