Sønderborg er vært for international klimakonference

3. september 2019 Erhverv

Den internationale klimakonference ’100 pct Climate Neutrality Conference’ holdes på Alsion i dagene fra den 30. september til den 2. oktober.

Det er Mads Clausen Instituttet, SDU og ProjectZero der arrangerer konferencen, som sætter fokus på teknologiske klimaløsninger og hvad der virker i kommunerne. Sønderborg har med ProjectZero-visionen allerede skabt markante resultater, hvilket der vil blive givet eksempler på, ligesom SDU sammen med de øvrige deltagende universiteter fortæller om de nyeste teknologiske landvindinger.

I skæret fra skovbrandene i Amazonas, Angola og Den Demokratiske Republik Congo, hvor flammerne omdanner frodige regnskove til gold aske, mødes omkring 200 europæiske klimakonferencedeltagere i Sønderborg, hvor de kan se frem til paneldiskussioner, workshops og inspiration fra internationale talere.

Klimaudfordringerne kræver handling på nationalt niveau, i de enkelte lande og helt lokalt i byerne, hvor samarbejde og fælles ejerskab om både udfordringer og løsninger kan accelerere de nødvendige klimaindsatser og ’100 pct Climate Conference’ rammer spot-on på disse problemstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en løsningsorienteret konference. Vi, som universitet, kommer ikke med akademiske problemer, men med konkrete løsninger. Og så er der tale om en grænseoverskridende konference, hvor vi fra dag ét har haft held til at få utrolig stærke kræfter fra begge sider af den dansk/tyske grænse med på vognen”, siger leder af Mads Clausen Instituttet, prof. dr. Horst-Günter Rubahn i en pressemeddelelse.

Konferencedeltagerne kan se frem til at møde ledende forskere og repræsentanter fra projekterne CITIES, ActNow, RollFlex, Carpe Diem, Energibyerne.dk og ambitiøse ungeklimaråd fra byer i både Danmark og Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har fået sammensat et spændende konferenceprogram, hvor deltagerne får masser af klimaviden og -erfaringer fra både kommuner, virksomheder og forskere og så deltager en af verdens førende klimaforskere, professor Sebastian H. Mernild fra Nansen Instituttet i Bergen, på konferencen. Han var overordnet redaktør på den senest udsendte IPCC klimarapport, og har om nogen det store overblik over udfordringer og muligheder”, fortæller Peter Rathje, adm. direktør, ProjectZero.

Konferencen henvender sig til kommuner, forskere og virksomheder, men interesserede sønderborgenserne kan deltage i eftermiddags klimapaneldebat med Sebastian H. Mernild og de unges ‘Sonderborg Youth Declaration’. Paneldebatten finder sted i Alsions koncertsal onsdag den 2. oktober kl. 13.30 – 15.15.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencens gennemførelse er muliggjort med midler fra bl.a. Bitten & Mads Clausens Fond, Linak og Region Syddanmark.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...